Magia Cifrelor

Mai multe poze

Magia Cifrelor
52,00 MDL (13,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Numerele reprezintă o categorie esenţială a culturii. Acestea, împreună cu spaţiul şi timpul, stau la baza conştiinţei umane. Respectivele categorii sînt inseparabile: lumea înconjurătoare teistă în spaţiu şi timp, iar legităţile spaţio-temporale ale existenței se definesc prin formule matematice. Secole la rînd, oamenii și -au pus una şi aceeaşi întrebare: de ce ecuaţiile matematice abstracte, compuse din simboluri abstracte, servesc cît se poate de bine pentru a defini procesele fizice care au loc în natură?

Nefiind în stare să găsească o explicaţie plauzibilă pentru acest fenomen, oamenii le-au atribuit cifrelor un sens magic, un limbaj codiricat, în care sînt scrise tainele universului.

Diferite popoare şi-au creat diverse sisteme matematice. Cunoscutul filozof german Oswald Spengler scria în Declinul Occi-ritului, o carte care a făcut multă vîlvă la timpul său, că „există o mulţime de universuri ale cifrelor, tot aşa cum există şi o mulţime ie culturi.

Descoperim diferite tipuri de gîndire matematică - indian, arab, antic sau occidental - şi, în acelaşi timp, descoperim că : cărui tip îi corespunde o categorie numerică ce se prezintă ca ceva primordial şi unic, o expresie a unei modalităţi originale de ercepere a lumii, un simbol al unei entităţi definite cu exactitate şi în plan științific...

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 235
Editura: Arc
Apariția: 2008
ISBN: 978-9975-61-332-3
Dimensiuni: 14 x 20 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri