Maestrul şi Margareta (Clasici Moderni)

Mai multe poze

Maestrul şi Margareta (Clasici Moderni)
119,00 MDL (26,68 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Maestrul și Margareta este un roman despre o vizită a diavolului în Uniunea Sovietică. Mulți critici îl consideră una din cele mai importante opere ale secolului XX.

Moscova anilor 1930, care primeșe vizita Satanei, deghizat ca "profesorul" Woland, un misterios gentilom "magician" de origini misterioase. Alaiul acestuia este alcătuit din Koroviev/Fagotto, motanul Behemoth, asasinul Azazello, Abadonna și vrăjitoarea Hella.

”În timpul regimului dictatorial al lui Stalin, romanul scris de Mihail Afanasievici Bulgakov a fost interzis şi distrus. Scriitorul de origine ucraineană l-a rescris, apoi, din minte –„îl ştiu pe de rost!“ – romanul devenind unul dintre cele mai bune din literatura universală.

 „Diabolică păpuşă rusească, cu numeroase faţete care se îmbină perfect, Maestrul şi Margareta nu încetează să-i sfideze şi să-i încânte pe critici. […] Deschideţi prima păpuşă şi vă veţi trezi cu 2 000 de ani în urmă, din Moscova la Ierusalim.” -- Serghei Ermolinski, prefață la prima traducere în limba franceză a romanului, 1968

 

Recenzii


 

„Bulgakov se alătură tradiţiei literare celei mai profunde a ţării sale, vânei aceleia mesianice pe care o găsim în anumite personaje ale lui Gogol şi Dostoievski şi în acel «nebun întru Domnul» care este protagonistul aproape inevitabil al oricărei mari melodrame ruseşti.”-- Eugenio Montale, cronică la prima traducere în limba italiană a romanului, 1967
 
„O operă clasică a literaturii secolului al XX-lea.” -- The New York Times Book Review
Daniel Radcliffe, protagonistul seriei Harry Potter
 
„Este romanul meu preferat – cea mai fantastică explozie de imaginație, nebunie, satiră, umor și căldură omenească.”-- Daniel Radcliffe, protagonistul seriei Harry Potter
 
 
Despre Autor
 
 
Destinul lui Mihail Bulgakov pare guvernat de acelasi amestec de satira, fantastic si tragism care e amprenta operei sale. Nascut la Kiev in 1891, in familia unui profesor de teologie, studiaza medicina, pe care o practica vreme de patru ani (1916–1920), pe front si in spitale de provincie. Devine dependent de morfina, dar, cu ajutorul primei sale sotii, reuseste sa invinga raul. In 1920 abandoneaza medicina pentru a se dedica scrisului.
 
Intra in lumea teatrului, iar piesa Zilele Turbinilor, dramatizarea romanului Garda Alba, are mare succes, fiind considerata un Pescarus al noii generatii de dramaturgi. Simpatia evidenta pentru ofiterii Albi face ca piesa sa fie interzisa, dar (paradoxal!) este, in acelasitimp, piesa preferata a lui Stalin. Din 1929 nu i se maipublica nici o carte si nu i se mai joaca nici o piesa.
 
Traindla limita supravietuirii, Bulgakov se vede silit sa-i trimitadictatorului o petitie, apoi, intr-o scrisoare adresata guvernului sovietic, sa vorbeasca despre dezechilibrul psihic la care e expus un creator a carui existenta este amenintata. Scrisoarea ramane celebra atat ca model al disidentei asumate, cat si prin efectele ei neasteptate.
Trei saptamani mai tarziu, primeste un telefon bizar direct de la Stalin, in urma caruia, desi Bulgakov crede ca a fost victima unei farse, este reangajat la teatru. Scrierile lui raman insa nepublicate. In ultimul deceniu al vietii scrie cu frenezie, temandu-se ca nu va termina romanul Maestrul si Margareta. Ultimele corecturi le face in 1940, pe patul de moarte, orb, dictand sotiei sale, Maria Sergheevna, care este, de altminteri, chiar modelul Margaretei.
 

Detaliile Produsului

Titlu Original: Мaстер и Маргарита
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 496
Editura: Litera
Apariția: Ianuarie 2015
ISBN: 978-606-741-189-8
Dimensiuni: 10,7 x 17,7 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: