Madonele din Leningrad

Madonele din Leningrad
84,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Bestsellerul Madonele din Leningrad este romanul de debut al scriitoarei de origine americana, Debra Dean. Cartea a obtinut numeroase premii si care a fost tradusa in mai mult de paisprezece limbi.

Marina si Dmitri, un cuplu de exilati rusi ce traiesc in America de patruzeci de ani, merg la nunta nepoatei lor, unde Marina, care sufera de Alzheimer, traieste momente de confuzie, sub privirile neputincioase ale apropiatilor. In mintea batranei prezentul devine de nerecunoscut pentru a lasa loc fantomelor trecutului.

In toamna anului 1941, cand trupele germane se apropiau de Leningrad, anuntand un lung si greu asediu, Marina, ghid al muzeului Hermitaj din Sankt-Petersburg, si colegii ei se grabesc sa salveze toate capodoperele din muzeu si sa se ascunda in pivnite, in timp ce bombardamentele se intensificau.

Din cand in cand, Marina iese din adapostul subteran si parcurge salile goale ale Hermitajului, pe peretii caruia nu mai atarnau decat ramele. Batrana Anya o invata “sa vada”, doar prin puterea cuvintelor, panzele de-acum absente.

Despre Autoare

Debra Dean s-a nascut si a crescut in Seattle. Debra Dean a absolvit Whitman College, in 1980, cu o dubla diploma in literatura engleza si teatru. Dupa terminarea studiilor, Debra Dean s-a mutat la New York, si, timp de doi ani, a urmat cursuri de teatru. A lucrat zece ani in diverse teatre din New York, dupa care a renuntat la actorie si s-a dedicat in intregime scrisului. In 1990, s-a mutat in nord-vestul Statelor Unite si a obtinut titlul de Master of Fine Arts la Universitatea din Oregon.

A inceput sa predea si sa isi publice povestirile scurte in diverse reviste literare. Madonele din Leningrad, volumul ei de debut, a devenit la scurt timp dupa publicare un bestseller international, tradus in peste douasprezece limbi.

Lucrarea s-a bucurat si de o foarte buna primire din partea presei literare, Booklist numarand-o printre cele mai bune zece carti ale anului 2006, iar American Library Association considerand-o cea mai importanta carte a anului 2006.

In 2008 publica Confesiunile unei femei care se va bucura, de asemenea, de aprecierile specialistilor si va castiga Florida Book Award Bronze Medal si Patterson Fiction Prize.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Madonnas of Leningrad
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 288
Editura: Nemira
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-143-128-4
Dimensiuni: 10,7 x 17,8 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri