Madame Bovary

Madame Bovary

Preț de Listă: 153,00 MDL

Preț: 122,00 MDL

Economisești: 31,00 MDL (20%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

În această nouă traducere a unuia dintre cele mai importante romane din istoria literaturii, în versiune integrală, redescoperim povestea tragică a Emmei Bovary, o femeie cu o căsnicie nefericită, un soţ mediocru, amanţi egoişti şi prea multe iluzii romantice. De dincolo de povestea Emmei răzbate însă cea a provincialismului îngust, bigot şi burghez înfierat la tot pasul de Gustave Flaubert, care pare a fi strecurat în fiecare frază o doză din arsenicul luat de eroina sa deziluzionată.

Madame Bovary este o carte provocatoare, caustică, de o ironie fără drept de apel, pentru care autorul a fost de altfel acuzat de ultraj adus moralei publice, ajungând în faţa tribunalului corecţional.

„Ştiam ce fel de scriitor mi-ar fi plăcut să fiu şi mai ştiam că aveam să fiu îndrăgostit până la moarte de Emma Bovary.“ -- Mario Vargas Llosa
 
„Stilistic, e proză care face ce-ar trebui să facă poezia. Femeia Emma Bovary n-a existat niciodată: romanul Madame Bovary n-are moarte. Cartea are viaţă mai lungă decât femeia.“-- Vladimir Nabokov
 
„Mulţi scriitori - printre care şi eu - au încercat, la un moment dat «să fie Flaubert»." -- Orhan Pamuk

 

Despre Autor


 

Gustave Flaubert (1821-1880) este unul dintre cei mai importanți scriitori francezi din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Contemporan cu Charles Baudelaire și, la fel ca acesta, pivot al înnoirilor în literatură, Flaubert este influențat mult de Honore de Balzac, de la care preia unele teme, și este recunoscut ca maestru al unor scriitori precum Emile Zola, Edmond de Goncourt, Guy de Maupassant.

Principalele opere – Doamna Bovary (1857), titlu care a dat termenul „bovarism”, va rămâne de referință; Salammbo (1862), roman inspirat din istoria Cartaginei; Educația sentimentală (1869), roman al formării și al destrămării iluziilor; Bouvard și Pecuchet (1881), persiflare a vanității contemporanilor – îl mențin pe Flaubert ca nume sonor în arta scrierii, dovedindu-i stilul desavârșit, acuitatea analizei psihologice, realismul, luciditatea și ironia în observarea indivizilor și a societății.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 450
Editura: Art
Apariția: Martie 2015
ISBN: 978-606-710-188-1
Dimensiuni: 11,5 x 18,5 cm
Greutatea: 0.4800

Pareri