Lupul de Stepă

Lupul de Stepă
129,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Incapabil sa savureze bucuriile marunte ale vietii, din ce in ce mai solitar si mai izolat de lume, Harry Haller incepe sa semene tot mai mult cu un „lup de stepa“.

Singura solutie pe care o intrevede este sinuciderea, insa teama de moarte il impiedica sa mearga pana la capat. Intalnirea cu Hermine, omologul sau feminin, reprezinta o adevarata initiere, o tulburatoare cautare a echilibrului fragil dintre corp si spirit, fara de care fiinta umana nu poate atinge perfectiunea.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

Harry Haller, protagonistul romanului Lupul de stepă, se simte dureros împărţit în două personalităţi diametral opuse. Prima este asociată intelectului şi ideilor nobile la care aspiră, a doua emană instincte primare şi pofte carnale. Lupul de stepă relatează tensiunea care macină viaţa interioară a lui Haller din trei perspective: a nepotului gazdei sale burgheze, a unei analize psihanalitice şi a propriului punct de vedere al lui Haller. Ajutat de alte personaje, Haller ajunge să înţeleagă că „fiecare eu, departe de a fi o unitate, este în cel mai înalt grad o lume multiplă, un rai de constelaţii, un haos de forme...".

Se hotărăşte să examineze diversele aspecte ale fiinţei sale, experimentându-şi sexualitatea, frecventând cluburi de jazz, unde învaţă să danseze fox-trot, şi socializând cu grupuri de oameni pe care înainte îi dispreţuise sau îi luase în derâdere. înţelege astfel că aceste căutări trebuie apreciate la fel de mult ca emoţia unei descoperiri intelectuale. Finalul extrem de experimental şi surprinzător explică într-o oarecare măsură de ce romanul Lupul de stepă este cea mai greşit interpretată operă a lui Hesse.

În afară de o strălucită şi provocatoare meditaţie asupra tumultuosului proces al autocunoaşterii, romanul este şi o critică acerbă şi profetică a mulţumirii de sine a clasei mijlocii germane în perioada escaladării militarismului, ce a precedat şi a permis venirea la putere a lui Hitler.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Der Steppenwolf
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 224
Editura: Rao
Apariția: 2006
ISBN: 978-973-10-3023-4
Dimensiuni: 13,2 x 20,6 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri