Lumile sociale ale migrației românești în străinătate

Lumile sociale ale migrației românești în străinătate
144,50 MDL (36,13 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Dumitru Sandu il analizeaza din perspectiva modelelor de gindire, de actiune si de afirmare identitara – pe care le comprima in conceptul „lumilor sociale” –, dar si a efectelor asupra celor ramasi sau intorsi acasa. Cercetarile reunite in volum au drept scop sa sublinieze necesitatea implementarii unor politici de migratie in Romania, fiind utile atit pentru studentii si profesorii de la facultatile de sociologie, cit si pentru specialistii in domeniu.

Cuprins: Emergenta noului sistem de migratie al Romaniei • Matricea de conditionare a deciziilor de emigrare temporara in strainatate • Fluxuri de migratie importante • Transnationalismul emergent: concluzii la primul recensamint comunitar al migratiei • Valori, proiecte si remitente in lumile migratiei • Migratia de revenire ca proiect si stare de spirit • Rolul resurselor in proiectele de revenire • Tipuri de orientari transnationale in migratie • Spatiile transnationale de tip identitar • Strainatatea din tara: mentalitatea fostilor migranti  

Despre Autor

Dumitru Sandu este, din 1992, profesor la Universitatea Bucuresti, Catedra de Sociologie. Coordoneaza programe doctorale, revista Sociologie romaneasca (al carei redactor-sef a fost in perioada 1999-2002) si ample cercetari sociale la nivel national.

De acelasi autor: Fluxurile de migratie in Romania (1984), Dezvoltarea socioteritoriala in Romania (1987), Statistica in stiintele sociale. Probleme teoretice si aplicatii pentru invatamantul universitar (1992), Sociologia tranzitiei. Valori si tipuri sociale in Romania (1996), Spatiul social al tranzitiei (Polirom, 1999), Sociabilitatea in spatiul dezvoltarii. Incredere, toleranta, retele sociale (Polirom, 2003), Dezvoltare comunitara. Cercetare, practica, ideologie (Polirom, 2005), Viata sociala in Romania urbana (coord., Polirom, 2006), Practica dezvoltarii comunitare (coord., Polirom, 2007). Publica, de asemenea, in reviste de specialitate din tara si din strainatate. 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 232
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-46-1650-3
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri