Lumea în Criză. Erorile Sistemului

Mai multe poze

Lumea în Criză. Erorile Sistemului
197,00 MDL (49,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Criza financiara actuala constituie o preocupare constanta a specialistilor in economie si finante, care incearca sa gaseasca solutii pentru a o depasi.

Pe baza experientei autoarei in domeniul bancar, volumul face o analiza a pietei financiare mondiale si a functionalitatii sale, punind totodata sub semnul intrebarii capacitatea sistemului de a recistiga increderea oamenilor. Odata ce au contribuit la destabilizarea pietei, vor mai putea bancile sa revina si sa ocupe locul pina nu demult de necontestat?

Cit de fragil este, de fapt, sistemul si cit de predispus la o noua criza? Reusim sa invatam din experientele istorice de acest gen ori sintem prizonieri ai unui ciclu consumist, care nu poate supravietui decit prin asemenea seisme financiare? Ce reglementari ar fi necesare pentru a evita, pe viitor, repetarea momentelor critice si a repune bancile in serviciul cresterii economiei reale?

Prin raspunsurile argumentate la astfel de intrebari, prin abordarea deschisa a diferentelor de perceptie si actiune dintre Europa si Statele Unite (dar si alte zone ale lumii atinse de criza) si prin solutiile propuse, lucrarea este o sursa de informatii fundamentale pentru studentii si profesorii de la facultatile de stiinte economice, precum si pentru specialistii domeniului.

Despre Autor

Doctor in stiinte economice la prestigioasa universitate Sorbona, Cristina Peicuti este de asemenea licentiata in limba, literatura si civilizatie anglo-saxona, germana si italiana a universitatilor din Nantes si Düsseldorf. In prezent, activeaza in cadrul unor mari corporatii franceze, in calitate de consilier bancar, si preda la Sorbona cursuri avind ca tema conjunctura economica actuala. A publicat volumul Crédit, déstabi­lisation et crises (L’Harmattan, 2010).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 208
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-1882-8
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri