Lucrurile Importante

Mai multe poze

Lucrurile Importante
25,00 MDL (5,03 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Fragment

”Pe cînd eram elev, într-una din zile, înainte de lecţii apăru învăţătorul nostru, care ducea un ditamai borcan gol şi o geantă plină cu ceva. Cînd se începu ora, dînsul luă borcanul şi începu să-l umple cu pietre mari. Apoi i-a întrebat pe elevi, dacă borcanul este plin. Cu toţii au fost de acord că este plin.

Învăţătorul a mai scotocit prin geantă şi a scos din ea o cutie cu pietre mai mărunte. Le-a turnat şi pe ele în borcan, scuturîndu-l uşor. Pietricelele s-au rostogolit printre pietrele mari şi au umplut spaţiile rămase libere. Şi de data aceasta i-a întrebat pe elevi, dacă borcanul e plin. Unii dintre ei au zîmbit, dar din nou au căzut de acord că este plin.

Asta, însă, n-a fost totul. învăţătorul a mai scos din qeanta sa o cutie plină, de data aceasta, cu... nisip.”

Despre Autor

Mihai Vîlcu născut la 15 iunie 1958, în satul Hîrtop, raionul Cantemir în familia intelectualilor Agafia şi Panait Vîlcu.

A activat în calitate de pedagog, apoi de jurnalist. Dn prezent este director de departament în cadrul Agenţiei Informaţionale de Stat "Moldpres", concomitent deţinînd funcţia de  redactor-şef al publicaţiei periodice ”Pro Farmacia".

Este autorul a cinci plachete de versuri: "Geneza", "Ecliptica", "Ploi cu vise", "Pe o palmă de Univers" şi "Un buchet de poezii—flori ; culese din cîmpii"; textierul volumului de romanţe: "Mereu de tine-mi ! este dor..." în colaborare cu compozitorul Pavel Anton.

"Lucrurile importante" este o primă încercare a autorului de a face o selecţie a "seminţelor" de înţelepciune din întreaga lume, pentru a le prezenta micilor noştri cititori.

Pentru merite deosebite în muncă a fost decorat cu medalia "Meritul civic".

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 6-8 ani, 9-12 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 24
Editura: Pro Farmacia
Apariția: 2010
ISBN: 978-9975-78-950-9
Dimensiuni: 17 x 23,6 cm
Greutatea: 0.1460

Pareri