Locatarul Himeric

Locatarul Himeric
55,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Locatarul Himeric este romanul de debut al lui Roland Topor si a fost adaptat pentru marele ecran de cunoscutul regizor, Roman Polanski. Pelicula lui Polanski se numeste Chiriasul si este considerata una dintre capodoperele marelui regizor.

Locatarul himeric spune povestea unui individ care se muta intr-un cartier nou. Acesta ajunge rapid sa aiba conflicte cu vecinii deoarece ca face prea mult zgomot. Noul locatar trebuie sa ia o decizie: accepta si sa se supune dorintelor vecinilor sau se revolta si se extrage limitarilor pe care acestia i le impun. Indiferent de atitudinea lui, insa, vecinii continua sa aiba comportamente din ce in ce mai ciudate.

"Lui Topor i-ar fi fost de ajuns să tranteasca usa si sa dispara asemenea unui prestidigitator, dar el si-a lasat amprenta asupra lumii pentru totdeauna. A recreat umanitatea in tuse groase, pline de furie si zeflemea, asa cum a vazut-o el insusi, parte halucinatie neintrerupta, parte vis hiperlucid." Fernando Arrabal

Despre Autor

Roland Topor (n. 1938, Paris – d. 1997, Paris) este scriitor, ilustrator, grafician, pictor, compozitor de muzica usoara si actor francez. Roland Topor este considerat un artist inclasabil care si-a socat contemporanii prin creatiile sale in care expune sexualitatea umana in toate detaliile.

Intre 1955 si 1964 a studiat la Ecole des Beaux-Arts din Paris. Primele sale desene, create in aceasta perioada, au fost publicate in revistele Bizarre, Arts, Le Rire sau Fiction.

Intre 1961 si 1965 a colaborat cu revista Hara-Kiri, iar in 1962 a fondat grupul Panique impreuna cu alti artisti blamati ai epocii (Arrabal, Jodorowsky si Sternberg).

In 1961 a primit Grand Prix de l’Humour noir, fiind considerat un maestru al genului, iar in 1990 i-a fost oferit Grand Prix de la Ville de Paris.

Roland Topor a publicat primul sau roman, Locatarul himeric, in 1964, la varsta de 26 de ani. In 1976, cartea a fost adaptata pentru marele ecran de cunoscutul regizor Roman Polanski care l-a interpretat el insusi pe Trelkovsky, personajul principal din roman.

Cele mai cunoscute lungmetraje ale sale sunt La Planete sauvage, care a obtinut in 1973 premiul special al juriului de la Cannes si pelicula Marquis (1988), care a fost considerata o reconstructie extrem de indrazneata a vietii Marchizului Sade.

De asemenea, Roland Topor a colaborat cu Federico Fellini la realizarea filmului Casanova pentru care a desenat imaginile din scena “lanterna magica”.

Printre cele mai cunoscute opere ale sale se numara romanele Memoires d'un vieux con sau Joko fete son anniversaire, piesele de teatru L'Hiver sous la table sau Batailles, precum si scenariile pentru Ubu Rex si Ubu roi.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Le Locataire chimérique
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 176
Editura: Nemira
Apariția: 2010
ISBN: 978-606-8073-43-9
Dimensiuni: 10,7 x 17,8 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri