Biblioteca Adevărul, Vol. 64. Livada de vișini. Unchiul Vania. Pescărușul

Anton Pavlovici Cehov

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Descrierea Cărții

Autorul, care a lucrat ca medic o viaţă întreagă, s-a aplecat neîncetat asupra dimensiunii interioare a omului şi a pus sub lupă iubirea, suferinţa, împlinirea, credinţa sau lipsa ei, teme universale ale marii literaturi.

Tradiţional, comedia şi tragedia sunt păstrate separat în genul dramatic însă există scriitori care îmbină cele două specii. Cehov este unul dintre dramaturgii care amestecă umorul şi tragedia pe scenă, astfel încât opera Livada de vişini nu poate fi încadrată în standardele clasice ale genului dramatic, ea fiind una dintre piesele care au contribuit la dezvoltarea unui gen modern prin inovaţiile sale.

Piesa are în prim plan familia unei aristocrate din Rusia care revine pe moşie după o absenţă de cinci ani. La momentul întoarcerii familiei, livada de vişini pe care o deţineau este scoasă la licitaţie în vederea recuperării unor datorii. Când familiei i se prezintă mai multe variante prin care ar putea să-şi salveze livada, aceasta rămâne cu braţele încrucişate, iar livada va fi vândută fiului unui fost mujic.

Despre Autor

Anton Pavlovici Cehov (n. 17 ianuarie 1860 (S.N. 29 ianuarie), d. 2 iulie 1904 (S.N. 15 iulie)) a fost un prozator și dramaturg rus. Printre piesele sale cele mai cunoscute se numărăr: Unchiul Vania, Trei surori, Livada de vișini ș.a Cehov a scris mai întâi pentru bani, dar treptat i s-au dezvoltat ambiţiile artistice şi, prin scrierile sale, a influenţat evoluţia nuvelelor şi a pieselor de teatru din literatura unversală. - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 272
Apariția: 2010
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 978-606-539-120-8