Little Brother

Little Brother
200,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Bestseller internaţional finalist al Premiului Hugo

Premiile Prometheus, John W. Campbell şi White Pine Award

Marcus, mai bine cunoscut ca „w1n5t0n”, ştie deja, la doar şaptesprezece ani, cum funţionează lucrurile... şi ce trebuie să faci ca să nu mai funcţioneze. Inteligent, ager şi priceput în spaţiul reţelelor electronice, reuşeşte cu uşurinţă să păcălească sistemul de supraveghere al liceului său.

Dar totul se schimbă atunci când el şi prietenii săi sunt prinşi în haosul rezultat de pe urma unui atac terorist asupra oraşului San Francisco. În locul nepotrivit, la momentul nepotrivit, Marcus şi compania sunt ridicaţi de Departamentul de Securitate Internă şi duşi într-o închisoare secretă.

După mai multe zile de interogatoriu, de război psihologic şi umilinţe, când în sfârşit este eliberat, descoperă că oraşul său s-a transformat într-un stat poliţienesc, în care fiecare cetăţean este tratat ca un potenţial terorist. Şi prietenul său cel mai bun, Darryl, este în continuare întemniţat fără motiv. Marcus ştie că nimeni nu îl va crede când va povesti ce s-a întâmplat şi îi rămâne o singură opţiune: să se lupte singur cu DSI.

„O carte minunată, esenţială pentru vremurile noastre, obligatoriu prima lectură anul acesta. Şi îmi doresc să ajungă în mâinile cât mai multor tineri inteligenţi, pentru că sunt convins că le va schimba viaţa. [...] Citind-o, îmi doream să am din nou treisprezece ani şi să încerc să schimb lumea.” Neil Gaiman

„Pe limba protagoniştilor săi, Fratele cel mic este «foarte tare» şi deosebit de «cool»! O scriitură fluidă, care îţi intră pe sub piele şi revelează aura umană, a cărei strălucire învinge orice tehnologie.” Los Angeles Times

„Cititorii se vor delecta cu detaliile tehno-revoluţiei puse la cale de Marcus. Cumpăraţi mai multe exemplare şi faceţi cadou prietenilor, cartea asta e foarte [email protected]!” Booklist

„Un «frate mai mic» al romanului 1984 scris de Orwell, volumul lui Doctorow este plin de viaţă, plin de înţelepciune şi, cel mai important, înfricoşător de veridic.” Brian K. Vaughan

„O poveste despre lupta oricărui adolescent, în momentul în care alege cum va arăta viitorul lui.” Steven Gould Romanul

Fratele cel mic a primit numeroase alte distincţii:

Amazon.com Top 10 Editor’s Picks

Book Sense Children’s Pick

CYBIL Award

Booklist Editors’ Choice

Kirkus Best Book of the Year

School Library Journal Best Books of the Year

VOYA’s Best Science Fiction, Fantasy, and Horror

Biografie

Cory Doctorow s-a născut în Toronto, în 1971, şi este blogger, jurnalist şi scriitor canadian. A crescut într-o familie de activişti evrei şi s-a implicat încă de la o vârstă fragedă în campaniile pentru dezarmare nucleară şi manifestările Greenpeace. A absolvit liceul la SEED Alternative School din Toronto şi a frecventat patru universităţi, abandonând de fiecare dată studiile.

În 1999 a fondat compania de software peer-to-peer Opencola, achiziţionată în 2003 de Open Text Corporation. Apoi s-a mutat la Londra, unde a fost coordonatorul operaţiunilor europene ale Electronic Frontiers Foundation, ajutând la înfiinţarea Open Rights Group. În ianuarie 2006, a renunţat la funcţia sa, dedicându-se în totalitate scrisului.

Primul său volum, Down and Out in The Magic Kingdom (2003), şi prima carte publicată sub licenţă Creative Commons (care oferă dreptul de a distribui opera în scopuri noncomerciale), a obţinut, alături de nominalizarea la premiile Nebula, Premiul Locus pentru cel mai bun roman de debut. În 2004, a publicat antologia de povestiri A Place So Foreign and Eight More, recompensată cu Premiul Sunburst. Fratele cel mic, al patrulea său roman, a fost lansat în 2008, de asemenea sub licenţă de tip Creative Commons. Distribuit în mod gratuit în formă electronică, volumul s-a bucurat de o primire mai mult decât entuziastă: a devenint bestseller internaţional şi a primit premiile Prometheus, John W. Campbell şi White Pine Award, fiind finalist al Premiului Hugo. În prezent, Doctorow este coeditor al revistei online Boing Boing şi scrie articole despre tehnică, internet şi drepturi de autor pentru Make, Information Week, The Guardian şi Locus.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Little Brother
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 448
Editura: Nemira
Apariția: 2010
ISBN: 978-606-579-013-1
Dimensiuni: 14,5 x 21,5 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri