Limba Română: Perspective Actuale

Mai multe poze

Limba Română: Perspective Actuale
182,00 MDL (45,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

O culegere de studii asupra limbii romane acoperind o problematica variata, volumul reflecta interesele constante ale autorului din ultimul deceniu. De la semantica lexicala contemporana sau semantica formala pina la perspectiva unei gramatici generative, dar non-transformationale, diferitele capitole urmaresc sa demonstreze importanta teoriilor si a metodelor de cercetare lingvistica moderne, capabile sa ofere solutii noi la unele probleme.
 
Deoarece temele abordate sint accesibile si celor care nu au cunostinte aprofundate de teorie lingvistica moderna, lucrarea se adreseaza unor categorii diverse de cititori: cadre didactice din invatamintul preuniversitar si universitar, cercetatori, studenti filologi, doctoranzi in filologie.
 
Din cuprins:

Conceptul de spatiu in limba naturala. Cazul limbii romane in perspectiva comparata • Constringeri discursive asupra constructiilor de contact fizic in romana • Tipuri de complemente directe neexprimate in romana • Selectia acordului subiect-predicat in romana si constringerile care o guverneaza • Lingvistica dialectica

Despre Autor

Emil Ionescu (n. 1956) este profesor la Departamentul de lingvistica al Facultatii de Litere din cadrul Universitatii din Bucuresti si director al Centrului de lingvistica computationala al aceleiasi facultati. Preda in mod curent lingvistica generala, semantica formala si gramatica moderna.
 
A coordonat sau a fost membru in mai multe proiecte de cercetare nationale si internationale, dintre care cel mai recent asupra elipsei (administrat de Universitatea Paris 7 Denis Diderot). Dintre publicatiile sale mentionam Adevar si limba naturala (1997), Understanding Romanian Negation (2004, editor si contributor), Gramatici formale (2007) si Manual de lingvistica generala (2012).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 208
Editura: Polirom
Apariția: Septembrie 2013
ISBN: 978-973-46-3648-8
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri