Libertatea de a alege. O declaraţie personală

Mai multe poze

Libertatea de a alege. O declaraţie personală

Preț de Listă: 464,00 MDL (116,00 RON)

Preț: 232,00 MDL (58,00 RON)

Economisești: 232,00 MDL (58,00 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Libertatea de a alege de Milton Friedman & Rose Friedman este a treia carte din Co-lectia de economie, un proiect realizat in parteneriat cu Business Magazin si sustinut de OTP Bank - o selectie de carti „clasice“ despre principiile de functionare a economiei.

„In aceasta carte clasica despre economie, libertate si relatiile dintre cele doua, Milton si Rose Friedman explica modul in care explozia legilor si a reglementarilor a erodat libertatea fiecaruia dintre noi si ne-a afectat prosperitatea. Pornind de la exemplul Statelor Unite, autorii propun spre analiza capitalismul competitiv ca sistem al libertatii economice si politice, cu implicatii pozitive pentru functionarea interna a societatii. Puternica si convingatoare, Libertatea de a alege ne explica ce trebuie sa schimbam ca sa fim din nou sanatosi economic si liberi.

„As vrea ca lumea sa isi aminteasca de mine ca de un prieten al libertatii. Daca analizezi istoria, vezi ca, oriunde exista crestere economica si unde capitalimsul infloreste, oamenii traiesc mai mult si mai bine.“ - Milton Friedman

 

Despre Autor


 

Milton Friedman s-a născut în 1912 din părinţi evrei. A studiat la Universitatea Rutgers, unde a luat licenţa la 20 de ani. Şi-a definitivat masteratul la Universitatea din Chicago, în 1933, şi a obţinut titlul de doctor la Universitatea Columbia, în 1946. În 1951 a primit medalia John Bates Clark, acordată economiştilor cu o vârstă mai mică de 40 de ani pentru realizări ieşite din comun. A influenţat decisiv politicile economice din secolul XX nu numai în Statele Unite, ci şi în America de Sud, Orientul Îndepărtat sau Europa de Est. 

Din a doua jumătate a anilor ’50, Friedman începe să publice studii şi ipoteze despre monetarism. Numele său este legat de schimbarea fundamentală a rolului acordat politicii monetare şi puterii băncii centrale, care se produce odată cu apariţia cărţii O istorie monetară a Statelor Unite, 1867 – 1960, scrisă în colaborare cu Anna Schwartz. În această carte susţine teza conform căreia „ Inflaţia este, oriunde şi oricând, un fenomen monetar”. 

În 1976 este răsplătit cu premiul Nobel pentru economie datorită realizărilor sale în analiza consumului, istoria şi teoria monetară şi demonstrarea complexităţii politicii de stabilizare.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Free to Choose
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 424
Editura: Publica
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-1931-12-8
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
Greutatea: 0.6200

Pareri