Letopiseţul de Argint

Letopiseţul de Argint
268,00 MDL (67,32 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Rodica Ojog-Brasoveanu trimite cititorul cu secole în urmă, atunci când la tronul Ţărilor Române se aflau încă domni pamânteni.

Despre aceste vremuri vorbeşte personajul cheie al cărţii, Dimitrie Cantemir, în letopisetul sãu „de argint”, asemenea acelor vremuri de atunci. Intrigi boiereşti, comploturi, deghizări, lupte pentru tron, poveşti de dragoste - toate acestea incită la lectura şi atrag cititorul în misterul unei lumi de mult apuse. 

 

Despre Autoare


 

Rodica Ojog-Braşoveanu se naşte în familia unui avocat. Copilăria îi este una tulbure, întrucât tatăl său este de multe ori arestat şi întemniţat, ca fost deputat liberal. Urmează primele clase la „Maison de Français”, apoi face Liceul „Domniţa Ileana”, în prezent Liceul „Mihai Eminescu” (1948-1955), şi după absolvire se înscrie la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, dar în 1956 este exmatriculată şi arestată sub acuzaţia de solidarizare cu susţinătorii revoltei populare anticomuniste din Budapesta.

În 1962 este reabilitată, după ce fusese obligată să petreacă un an ca muncitoare într-o fabrică de medicamente, şi se înscrie din nou, de data aceasta la Iaşi, la Facultatea de Ştiinţe Juridice, pe care o va absolvi în 1967. Practică avocatura pentru o scurtă perioadă.

Debutează în 1969 cu un scenariu de televiziune şi publică apoi romanul Moartea semnează indescifrabil (1971), care apăruse iniţial în foileton într-un supliment literar vâlcean. A fost supranumita „Agatha Christie a României”. Dintre personajele care au făcut carieră sunt de amintit Melania Lupu (şi prietenul ei motanul Mirciulică) şi Minerva Tutovan (şi partenerul ei canişul Spiridon). 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 416
Editura: Nemira
Apariția: Martie 2014
ISBN: 978-606-579-796-3
Dimensiuni: 12 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri