Leonardo da Vinci - biografia unui geniu

Leonardo da Vinci - biografia unui geniu
25,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Descrierea Cărții

Despre Leonardo da Vinci s-au scris nenumărate biografii. Cartea lui Michael White ne oferă însă o perspectivă cu totul nouă asupra activităţii acestui om universal al Renaşterii, analizând preocupările sale ştiinţifice, de la arhitectură, anatomie, inginerie militară şi civilă, până la optică şi astronomie.

Sunt detaliate aspecte cunoscute şi mai puţin cunoscute din viaţa lui Leonardo, cum ar fi copilăria nefericită, ucenicia în atelierul lui Verrocchio din Florenţa, homosexualitatea sa asumată ori relaţia cu importanţi mecena ai epocii (Lorenzo Magnificul, Lodovico Sforza, Cesare Borgia), precum şi rivalitatea cu Michelangelo.

Autorul reuşeşte să pună în lumină nu numai geniul artistic al lui da Vinci, dar şi geniul său de inventator ce a născocit, în schiţele sale, maşinării zburătoare sau chiar forme primitive ale unui tanc ori submarin. Este o biografie nu numai despre un singur personaj, ci despre Leonardo şi epoca în care a trăit, pe care a influenţat-o sub toate aspectele.

Despre Autor

Michael White, scriitor britanic stabilit în Australia, este autorul a 25 de cărţi, dintre care amintim bestsellerul internaţional Stephen Hawking: A Life in Science (Stephen Hawking: o viaţă în slujba ştiinţei), Tolkien: A Biography (Tolkien: o biografie) şi C. S. Lewis: The Boy Who Chronicled Narnia (C.S. Lewis: băiatul care a scris Cronicile din Narnia).

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Leonardo: The First Scientist
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 284
Editura: Litera
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-675-790-7
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.3800

Pareri