Legile Lumii. Mediul Încon­ju­rător Explicat cu Ajutorul Fizicii

Legile Lumii. Mediul Încon­ju­rător Explicat cu Ajutorul Fizicii
56,00 MDL (13,11 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Andrei-Paul Corescu.

Legile lumii sînt legile mediului în care trăim. Ele pot fi observate în realitatea cotidiană, în natură, în sport sau în tehnică. Astfel, fizica acţionează pretu­tindeni în jurul nostru, cel mai adesea cu o nebănuită subtilitate. Fizicieni de profesie, autorii acestei cărţi ne împărtăşesc din neştirbita lor curiozitate şi marea uimire cu care privesc această fizică a mediului proxim.

Cunoscători ai acestor „legi ale lumii“, de multe ori intimidante, ei ne propun să-i însoţim în explorarea acestora, într-o serie de texte scurte şi accesibile. În compania lor vom respira şi transpira odată cu frunzele, vom resimţi efortul schiorului care se lansează într-un salt la trambulină sau vom urmări epopeea unui atom de nichel, de la origini şi pînă în momentul cînd el ajunge într-un buzunar de haină, ca parte a unei monede.

Cei trei autori ai lucrării de faţă sînt nişte pasionaţi ai fizicii. Cu toţii sînt absolvenţi ai Şcolii Normale Superioare din Paris şi licenţiaţi în fizică.

Roland Lehoucq este astrofizician în cadrul serviciului de astrofizică al Comisariatului pentru Energie Atomică de la Saclay.

Jean-Michel Courty este cercetător la Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică (CNRS) în cadrul Laboratorului Kastler Brossel, o unitate mixtă a Şcolii Normale Superioare a Universităţii „Pierre et Marie Curie“ şi a CNRS.

Édouard Kierlik este conferenţiar la Universitatea „Pierre et Marie Curie“ (Paris 6). El îşi realizează cercetările în cadrul Laboratorului de Fizică Teoretică a Lichidelor, o unitate mixtă a Universităţii „Pierre et Marie Curie“ şi a CNRS.

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 9-12 ani, 13-18 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 160
Editura: Arc
Apariția: 2011
ISBN: 9975-61-386-1
Dimensiuni: 19,5 × 24 cm
Greutatea: 0.3200

Pareri