Legături de Sânge. Povestea Ioanei

Mai multe poze

Legături de Sânge. Povestea Ioanei
204,00 MDL (47,76 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

O poveste cutremuratoare despre destinul unei femei si viata in inchisoare
 
La prima vedere, Ioana, zisa Biba, este o femeie obisnuita. Inca tinara, energica, se ocupa de casa si de iubitul bolnav. Ea are insa o poveste cutremuratoare: in urma cu mai multi ani, si-a ucis in bataie fratele. Ce anume a impins-o la acest gest? A fost un simplu impuls sau urmarea unei copilarii marcate de abuzuri? Ioana crede ca un moment esential i-a schimbat destinul – cel in care si-a invitat fratele mai mare sa locuiasca impreuna. Stie ca este vinovata, dar nu pare sa aiba remuscari pentru raul pe care l-a facut.
 
Pornind de la povestea ei, Aurora Liiceanu schiteaza un tablou realist al vietii in inchisoare si incearca sa stabileasca daca exista un „cod genetic” al criminalilor sau daca faptele acestora sint rezultatul educatiei si al conjuncturii.
 
Din cuprins:

Tinerete deocheata • Barbatii Bibei • Si totusi iubirea... Sex virtual si sex real programat • „Traim impreuna, dar sintem diferite” • Ce este o femeie liminala? • Biba versus Ana: ce le desparte? • Regretele Bibei, dorintele, alegerile • Si, pina la urma, cine este Biba?

Recenzii

”Scrisa intr-un limbaj accesibil, folosind procedeele literare ale descrierii, dialogului si naratiunii, „povestea Ioanei” (zisa si Biba, pentru ca in copilarie ii placea sa alerge dupa bibilici) capteaza repede atentia, cu atit mai mult cu cit ne invita la o provocare pe care fiecare dintre noi ar trebui s-o experimenteze – o provocare sintetizata foarte bine de Roberto Saviano (jurnalistul si scriitorul italian denuntator al organizatiei mafiote Camorra), in motto-ul cartii: „Pentru a citi cartea aceasta, trebuie sa te pregatesti sa uiti categoriile de bine si rau asa cum le concepem noi, sa renunti la sentimente asa cum le-am construit in sufletul nostru. Trebuie sa fii acolo: sa citesti si atit”.-- Adina DINITOIU, 15 septembrie 2015, pe bookaholic.ro

”Legaturi de singe dovedeste inca o data ca Aurora Liiceanu are har de povestas, transforma studiul de caz in naratiune, cu episoade palpitante, impanata de scurte motto-uri din mari scriitori, ce lumineaza cotloanele povestii, cu formulari subtile: „Oricine isi poate revedea trecutul si, daca va afla in carti personaje in care sa se regaseasca, va avea un sentiment de recunostinta. Nu esti singurul care ai un anumit fel de trecut, nu esti singurul care vei gindi la fel ca altcineva. Sintem unici, dar ne asemanam pe bucatele.”

Si totusi, Aurora Liiceanu refuza categoric sa scrie fictiune, nu se aventureaza pe calea prozei, intuitia ii spune sa-si pastreze formula originala ce a consacrat-o si i-a transformat fiecare carte in bestseller. Reuseste sa se reinventeze de la o carte la alta: gaseste intr-un caz un subiect original, intr-o viata o poveste potentiala, intr-o persoana un personaj nedeslusit nici macar siesi, le scoate la lumina si ne uluieste de fiecare data.” --  Elisabeta LASCONI, 5 decembrie 2013, in Ziarul de duminica

Despre Autor

Aurora Liiceanu, doctor in psihologie, a lucrat in cercetare si a predat psihologie la diferite universitati din Bucuresti, dar si la UQAM (Canada) sau EHESS (Franta).

In prezent, este cercetator senior la Institutul de Filosofie si Psihologie „Constantin Radulescu-Motru” din cadrul Academiei Romane. De aceeasi autoare, la Editura Polirom au mai aparut: Ranile memoriei. Nucsoara si rezistenta din munti (2003, 2012), Prin perdea (2009, 2012), Rendez-vous cu lumea (2010, 2012), Patru femei, patru povesti (2010, 2011), La taifas (2010, 2012), Viata nu-i croita dupa calapod (2011), Cuvinte incrucisate (2012) si Supuse sau rebele. Doua versiuni ale feminitatii (2013).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 216
Editura: Polirom
Apariția: Iulie 2013
ISBN: 978-973-46-3781-2
Dimensiuni: 12 x 18,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri