Leadership şi Management Educaţional. Teorii şi Practici Actuale

Mai multe poze

Leadership şi Management Educaţional. Teorii şi Practici Actuale
204,00 MDL (51,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Liliana Romaniuc (coord.) si Irina Prodan.
 
In acest volum devenit clasic, Tony Bush schiteaza cadrul conceptual de orientare a activitatii decidentilor din educatie si analizeaza sase modele de management pe care le pune in relatie cu zece modele de leadership. Notiunile teoretice sint ilustrate cu numeroase studii de caz din toate mediile educationale, de la scoala primara la universitate, intr-o varietate de contexte internationale. Printre tematicile specifice abordate se numara centralizarea si descentralizarea in educatie, scolile in sistem de management autonom, relatia dintre teorie si practica sau natura si caracteristicile managementului educational.
 
Conceptele-cheie, rezumatele si subiectele de dezbatere incluse in fiecare capitol faciliteaza utilizarea lucrarii si ca suport de curs. Leadership si management educational este un excelent instrument de lucru pentru cei care detin functii decizionale in cadrul unitatilor de invatamint si in sistemul educational in general.
 
Din cuprins: Importanta leadershipului si a managementului pentru educatie • Modele de leadership si management educational • Modelele formale • Modelele colegiale • Modelele politice • Modelele subiective • Modelele de ambiguitate • Modelele culturale

 

Despre Autor


 

Tony Bush este profesor de leadership educational la University of Nottingham si a ocupat functii similare la universitatile Warwick, Leicester, Reading si Lincoln.

Este visiting professor la University of the Witwatersrand, Johannesburg, Africa de Sud, vicepresedinte si membru al consiliului British Educational Leadership Society, din partea careia a primit Distinguished Service Award in 2008, si editor al publicatiei internationale Educational Management, Administration and Leadership din anul 2002. Dintre volumele publicate mentionam: Leadership and Management Development in Education (2008), The Principles of Educational Leadership & Management (2010, in colab.),Leading and Managing People in Education (2013, in colab.).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 248
Editura: Polirom
Apariția: Martie 2015
ISBN: 978-973-46-4290-8
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri