Lătrând la Lună: Roman

Lătrând la Lună: Roman
99,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Descriere

Recenzii 

„Enrique completează galeria ironicilor începută glorios cu Radu Negrescu, numai că Enrique este, într-un, fel antipodul celui mai popular personaj lansat de A. Busuioc: Negrescu, cu indiferența sa afișată, practicând o filozofie a neimplicării, distant și rațional-mentorist din megalomanie, misogin cu program, străin de forfota umană și atent doar la marele semnal, și Enrique, reacționând prompt și pătimaș, intrând necalculat în toate daraverile, pedepsind instantaneu (cu mijloacele sale) obrăznicia și lipsa de bun-simț a pramatiilor, pretinși amici ai Grăsanului, focos și admirativ în amor, urmărindu-și sentimentele până în pânzele albe, gata chiar de ceea ce oamenii numesc puțin cam retoric sacrificiu.” -- Eugen Lungu

”Realitatea de după 1989, lumea schimbată, problemele ei fac obiectul meditaţiilor şoricarului. Ironia este tot la ea acasă, dar nu mai e atât de muşcătoare. Se pare că romanul Lătrând la lună marchează momentul reintrării scriitorului în ritmul naraţiunii romaneşti, care, asemenea unui mecanism, are nevoie de un nou rodaj pentru a fi performant.” -- Maria Șleahtițchi

”Cel mai neobişnuit lucru în acest roman este faptul că naratorul-personaj este un câine gânditor, un şoricar pe nume Enrique. Cartea poate fi calificată drept un jurnal al patrupedului, care reflectează asupra moravurilor umane şi asupra dinastiei câinilor, îşi descrie propria dramă şi analizează reacţiile zilnice şi deprinderile oamenilor. Întreaga carte este o filosofie a destinului surprinzător al unui necuvântător, având capacitatea de a te sensibiliza profund.

La sfârşitul fiecărui capitol, stăpânul lui Enrique comentează confesiunile câinelui, încercând deseori să îşi justifice acţiunile şi să îşi exprime regretul că l-a înţeles pe şoricar mult prea târziu. După lecturarea operei, am resimţit mândria că literatura din Basarabia îl are pe Aureliu Busuioc. Totodată, consider că acest roman este unul care merită să fie în lista de lecturi al fiecărui tânăr care vrea să consume beletristică de calitate.

Fraza preferată: “Ţara asta s-a deprins de mult să-şi iubească progeniturile postum” (confirmarea faptului că am descoperit o carte pe placul meu după ce Aureliu Busuioc a plecat de printre noi)” -- Alexandrina Cheptănaru, www.alexandrinacheptanaru.wordpress.com

Despre Autor

Aureliu Busuioc (1928, Cobâlca, azi Codreanca, județul Orhei – 2012, Chișinău), scriitor român. Își ia bacalaureatul la Colegiul „C. Diaconovici-Loga” din Timișoara. Urmează Școala Militară de Ofițeri Activi de Transmisiuni din Sibiu, pe care, în timpul examenelor de absolvire (1949), o părăsește, pentru a se alătura familiei, obligată de autoritățile sovietice de ocupație să se „repatrieze”. Se află în lagărul sovietic de filtrare de la Sighet (1949-1950).

Este depanator-radio la un atelier din Chișinău, student la Institutul Pedagogic din Chișinău, apoi redactor la Editura de Stat. În 1955 debutează editorial cu placheta de poezii umoristice Prafuri amare și cu cartea pentru copii La pădure. Lucrează în presa timpului. Îi apar volumele de versuri Piatra de încercare, Firicel de floare rară, Dor, Poezii. În 1966 publică romanul Singur în fața dragostei. În 1969, la Teatrul Luceafărul din Chișinău îi este montată piesa Radu Ștefan, întâiul și ultimul, interzisă de autorități după câteva reprezentații.

În 1973 îi apare romanul Unchiul din Paris, tradus peste un an în rusă, germană (trei ediții), slovacă, bulgară ș.a. În 1986 îi apare romanul Local – ploi de scurtă durată. În 1996 i se decernează Premiul Național. Publică romanele Lătrând la lună (1997), Pactizând cu diavolul (1999), Spune-mi Gioni (2003), Hronicul Găinarilor (2006, 2012), Și a fost noapte … (2012).

ntastică, pusă în scenă în prezent... o carte pentru romanticii incurabili, cărora le plac eroinele aflate în plin conflict între dragoste și datorie, frământate de pasiuni toride, dar înnăbușite.”  L.A. Times

”Romanul de debut al lui Andrea Cremer pune mister și pasiune într-o experiență a autodeterminării.” Publishers Weekly

 Trădare, pierdere, suferință, spaimă. Cum poate rămâne în viață o dragoste supusă la atâtea încercări? Continuarea în cartea a doua, Blestemul Lupilor.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 176
Editura: Cartier
Apariția: 2012
ISBN: 978-9975-79-796-2
Dimensiuni: 13 x 19,5 cm
Greutatea: 0.2320

Pareri