La Taclale cu Idolii

Mai multe poze

La Taclale cu Idolii
219,00 MDL (54,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Avatar al dezbaterii, talk-show-ul este un gen in plina glorie in televiziunea actuala. Prin acest studiu, Daniela Zeca-Buzura propune „o elucidare din mers”, din interiorul dinamicii fenomenului de televiziune, a principiilor de functionare a talk-show-ului – un gen preponderent in controversatul context al audiovizualului contemporan, dominat de crime neelucidate, mici drame conjugale si abateri de la norma.
 
La baza interpretarii evolutiei si a influentelor socioculturale ale emisiunilor de tip talk-show stau atit experienta autoarei in moderarea si producerea acestui format de televiziune, cit si analiza mai multor productii difuzate in Romania, sub acest generic, in perioada ianuarie 2001 – iunie 2014.
 
Din cuprins:Talk-show-ul, o „agora electronica”? • Ce se intimpla intr-un talk-show de televiziune? • Dezbaterea si talk-show-ul – o abordare constructivista • Talk-show-ul – un gen minor? • Talk-show-ul ca dispozitiv strategic al neoteleviziunii • Talk-show-ul ca dispozitiv simbolic al neoteleviziunii

 

Recenzii


 

”Cercetarea, academica, defriseaza cimpul specific al talk-show-ului dintr-un spatiu romanesc care l-a descoperit relativ recent. Daniela Zeca-Buzura scrie deopotriva din carti si din experienta, raportind produsul mediatic romanesc la schemele si structurile de care el, oricit de junk ar fi, apartine. (...) 

Iata un studiu pe care il vor parcurge cu folos nu numai specialistii din domeniul Danielei Zeca-Buzura, ci si cititorii care n-au putut tine televizorul inchis chiar in fiecare seara.” -- Daniel CRISTEA-ENACHE, 9 martie 2015, pe Bookia.ro

”Cei care lucreaza in domeniu ar putea gasi aici un manual prin care sa-si inteleaga profesia. La fel si studentii. De altfel, o buna parte din carte, datorita aspectului sau teoretic, pare croita pentru specialisti sau pentru cei care studiaza ca sa devina specialisti. Insa exista si un continut consistent de exemple si statistici, interpretate cu echilibru si nepartinire de Daniela Zeca-Buzura, care continut face din carte o sursa de satisfacere a curiozitatilor media pentru publicul larg. (...)
Buna carte. O particica din Romania, privita din fotoliu, cu carnetelul si creionul la indemina.” -- Constantin PISTEA, 10 martie 2015, pe constantinpistea.wordpress.com

 
 
Despre Autor

 

Daniela Zeca-Buzura este absolventa a Facultatii de Litere din Bucuresti, a Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii si a unui masterat in stiintele comunicarii. Din anul 2001 este doctor in filologie al Universitatii din Bucuresti si lector la catedra de presa a Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul aceleiasi universitati.

La sfirsitul anului 2006 a primit distinctia „Personalitatea europeana a anului pentru Romania” - sectiunea televiziune, acordata de Fundatia Eurolink si Comisia Europeana. Din martie 2003 a fost redactor-sef al redactiei Literatura Arte, iar in perioada 2004-2012, directorul canalului de televiziune TVR Cultural.

A mai publicat volumele: Orfeea (poezie, Viitorul Romanesc, 1994), Ingeri pe carosabil (proza, Coresi, 2000), Melonul domnului comisar (critica literara, Curtea Veche, 2005), Jurnalismul de televiziune (Polirom, 2005), Totul la vedere. Televiziunea dupa Big Brother (Polirom, 2007), Veridic. Virtual. Ludic. Efectul de real al televiziunii (Polirom, 2009; Premiul pentru eseu al Asociatiei Nationale a Profesionistilor de Televiziune din Romania), Istoria romantata a unui safari (roman, Polirom, 2009, 2011; Premiul revistei Convorbiri literare), Demonii vintului (roman, Polirom, 2010, 2013), Zece zile sub val / Ten Days Under the Veil (jurnal de calatorie, Litera, 2011) si Omar cel orb (roman, Polirom, 2012; Premiul Cea mai indragita carte a anului).

In prezent este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania, producator si moderator al mai multor emisiuni de pe canalul TVR2 al serviciului public de televiziune.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 288
Editura: Polirom
Apariția: Februarie 2015
ISBN: 978-973-46-4974-7
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: