La Sud de Graniță, la Vest de Soare (Top 10+) [Carte de Buzunar]

La Sud de Graniță, la Vest de Soare (Top 10+) [Carte de Buzunar]
132,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 3 persoane au cumpărat acest produs.

Descriere

Romanul exploreaza adincimile sufletului uman, concentrindu-se asupra metamorfozelor prin care trece sentimentul iubirii de la adolescenta pina la maturitate. Personajul principal, Hajime, proprietarul unui bar din Tokyo (autorul transfera asupra personajului propria experienta de viata), duce o existenta aparent linistita si indestulatoare, dar in fapt tulburata de amintirea unei povesti de dragoste din tinerete.
 
Ceea ce il obsedeaza insa pe erou nu e neaparat imaginea iubitelor din trecut, ci caracterul unic si irepetabil al relatiei dintre doi oameni si convingerea ca destinul uman e o problema de optiune: o data ce ai pornit pe un drum nu te mai poti intoarce, iar celelalte drumuri posibile vor ramine necunoscute pentru totdeauna. Reintilnirea cu una dintre iubite echivaleaza cu o incercare disperata de a recupera timpul pierdut, fie si cu riscul ruperii legaturilor cu prezentul.
 
O poveste aproape ireala despre dragoste si despre moarte – ca mai toate povestile lui Murakami –, invaluita in acordurile melodiei lui Nat King Cole, La sud de granita, la vest de soare. 

Despre Autor

Haruki Murakami, nascut pe 12 ianuarie 1949 in Kyoto, este unul dintre cei mai populari scriitori japonezi moderni.

A cunoscut-o pe sotia sa Yuko in Tokio si au deschis un club de jazz in capitala Japoniei, care se numea Peter Cat. S-a casatorit la doar 22 de ani, o casatorie din timpul facultatii, care i-a inspirat povestea din romanul Padurea norvegiana. A locuit in strainatate intre 1991 si 1995, predand printre altele la unele universitati americane. 

In prezent locuieste tot in Statele Unite, unde conferentiaza adesea in fata unui public american, este indragostit de maraton, a alergat intr-o cursa de maraton in Grecia, si a scris o carte de memorii ale unui alegator de cursa lunga.

Succesul romanului Padurea norvegiana, devenit bestseller in 1987, l-a facut cunoscut nu numai in Japonia, ci si in lumea larga. Romanul a fost ecranizat in 2010, iar filmul se bucura de un succes impresionant in Japonia.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 248
BRAND: Polirom
Apariția: Iunie 2014
ISBN: 978-973-46-4538-1
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri