La Răscruce de Vânturi

La Răscruce de Vânturi
110,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 2 persoane au cumpărat acest produs.

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Descriere

Scris şi publicat cu mai bine de un secol şi jumătate în urmă, La răscruce de vînturi, unicul roman al lui Emily Brontë, nu are , astăzi, nimic vetust.
 
Sfidat, timpul nu i+a alterat semnificaţiile general+umane, nici farmecul poveştii de iubire, nici puterea hipnotica imprimată de fantasticul atmosferei, de caracterele violente si intru catva stranii ale personajelor, de dramatismul acţiunii.
 
Toate acestea sunt, de fapt, semne ale clasicităţii. Marginalul Hetahcliff, încarnare a resentimentului convertit în demonism, cele două Catherine, întruchipări ale nevoii de dragoste intrate în conflict cu o ordine socială constrângătoare, isteaţa Nelly Dean, slujitoarea credincioasă a unei familii în ruină, precum şi ceilalţi - toţi sunt eroii unui roman despre subteranele sufletului omenesc şi pasiunea ce devine stihie, despre eterna fascinaţie a abisului şi misterul, rămas nedesluşit, al Răului. 
 

„Melodrama romantica - cu care Emily Bronte era, neindoielnic, familiarizata - isi datora imensul succes efectelor create de ambiguitate si de vagul trairilor eroilor. [...] In La rascruce de vanturi, lucrurile se petrec exact in sens invers: cu toate ca intamplarile relatate pot sa socheze, sa para uneori incredibile, sunt prezentate, in majoritatea cazurilor, cu o mare claritate si precizie. [...]

Critica literara a numit acest tip de scriitura „imaginatie concreta” si, ori de cate ori vorbeste despre ea, nu uita sa spuna ca Emily Bronte e „intemeietoarea acestei caracteristici a romanului englez modern” [J. A. Marshall].

Dupa 1847, se vor intalni tot mai des cazuri in care va fi definitorie forta de a contopi obiectul sau actiunea concreta cu descrierea senzatiei produse de ele, forta de a scrie despre vizibil si tangibil cu intensitatea proprie poeziei: Emily Bronte a ridicat o povestire melodramatica la nivelul unei trairi tragice.“ - Dan Grigorescu

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

 

Despre Autor


 

Emily Brontë s-a născut la 30 iulie 1818, la Thornton, Yorkshire. Singuratică, înclinată spre misticism, cu o sănătate șubredă, a publicat, sub pseudonimul Ellis Bell, un singur roman, și câteva poezii într-un volum ce reunea și poemele surorilor sale Charlotte și Anne. Capodopera ei, La răscruce de vânturi, este o poveste pasionantă de dragoste și răzbunare, scrisă într-un stil alert, plin de forță, de o deosebită frumusețe, care a consacrat-o ca unul dintre cei mai mari scriitori englezi.

S-a stins din viață în decembrie 1848, de tuberculoză.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Wuthering Heights
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 360
BRAND: Cartex 2000
ISBN: 978-973-104-801-7

Pareri