La Drum cu Mătușa-Mea (Top 10+)

Mai multe poze

La Drum cu Mătușa-Mea (Top 10+)
126,00 MDL (29,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere si note de Petre Solomon.

Henry Pulling, protagonistul romanului La drum cu matusa-mea, e un barbat trecut de cincizeci de ani, fost director de banca, complet lipsit de imaginatie si, in ciuda virstei, de experienta. Viata lui este data peste cap la moartea mamei sale, o femeie puritana si autoritara, la ale carei funeralii ia parte extravaganta matusa Augusta.

Cu mult mai tinara sufleteste decit Henry, septuagenara nonconformista isi antreneaza nepotul lipsit de personalitate intr-o serie de calatorii aventuroase la Paris, Istanbul ori in Paraguay, menite sa-i transforme radical conceptia despre viata.

Despre Autor

Graham Greene (1904-1991) a studiat la Balliol College, Oxford. Dupa absolvire a fost, timp de patru ani, redactor la prestigiosul ziar The Times din Londra. Primul sau roman, Omul dinauntru, apare in 1929, dar, desi cartea este bine primita, succesul si prestigiul vin odata cu al patrulea roman publicat, Expresul de Stambul, dupa care Twentieth Century Fox a facut celebrul film Orient Express.

Dupa o calatorie in Liberia, intreprinsa in 1935, autorul britanic – totodata un cinefil impatimit – devine critic de film la prestigioasa publicatie The Spectator, unde, in 1940, este numit redactor literar. Intre 1941 si 1943, Greene lucreaza pentru Foreign Office. Printre cele mai cunoscute romane ale sale inspirate din activitatea in acest domeniu se numara celebrele Omul nostru din Havana (1958) si Americanul linistit (1955).

Pe linga romane, Graham Greene a publicat mai multe volume de nuvele, carti de calatorie, piese de teatru si biografii, a lasat in urma sute de eseuri, cronici literare si de film. A primit doua inalte distinctii ale Marii Britanii: The Order of Merit si Companion of Honour. In 1969 statul francez i-a conferit titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare.

La Editura Polirom i-au fost traduse pina in prezent Consulul onorific, Expresul de Stambul, Factorul uman, Omul nostru din Havana, Brighton Rock, Puterea si gloria, Ministerul groazei, Al zecelea om, Americanul linistit, La drum cu matusa-mea, Comediantii si Patria m-a facut om.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 368
Editura: Polirom
Apariția: Septembrie 2013
ISBN: 978-973-46-3931-1
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.3600

Pareri