La Doi Paşi de Fericire

La Doi Paşi de Fericire
60,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Cartea La Doi Paşi de Fericire este titlul unor povestiri umoristice semnate de Alexei Marinat, lucrare apărută în seria „Scriitori contemporani” la Editura „Prut Internaţional” în anul 2006.

"Are Alexei Marinat o nuvelă - "Femeia care vede prin perete". Un element deosebit de preţios al acestei lucrări de numai câteva pagini este surpriza cea mai autentică, ce o întâmpină cititorul la lectură, şi anume faptul că nu e vorba de vreo însuşire supranaturală a femeii în cauză, ci de lucrul prost al constructorilor care nu astupaseră de nădejde găurile dintre pereţi şi pervazul ferestrei.

Viaţa însăşi îi pune scriitorului la îndemână cele mai neaşteptate situaţii, lui rămânându-i să se priceapă a le explora literar, după cum apa mării face giuvaier dintr-o pietricică, fie cu totul ordinară şi informă la început..." -- Ion Ciocan

Despre Autor

Alexei Marinat ‒ scriitor, scenarist, prozator, publicist, dramaturg moldovan. Născut la 24 mai 1924 în satul Valea Hoţului, RASSM (în prezent s. Dolinskoe, raionul Ananiev, regiunea Odesa, Ucraina. A absolvit Institutul Pedagogic „Ion Creangă” în Chișinău (1959). Din timpul studenţiei îşi scria în zilnic impresiile despre viaţa cotidiană. Un coleg l-a denunţat, a fost arestat şi a fost deportat mai mulţi ani într-un lagăr siberian. De aceea a fost supranumit „Soljeniţîn al Basarabiei”.

Abordează schiţa umoristică şi în cărţile sale: „Drob de sare", 1968; „De luni pînă sîmbătă", 1970; „La doi paşi de fericire", 1989.

Printre alte culegeri de proză scurtă se evidenţiază „Venea un om pe drum de ţară", 1962 şi „Vînturi albastre", 1969.

A scris şi cîteva romane „Fata cu harţag", 1962; „Urme pe prag", 1966, „Mesagerii", 1977, „Grădina dragostei", 1980; comediile: „Adio, Campanella", „Opriţi Planeta", „Dragostea din mai", „Curajul bărbaţilor".

Iar în anul 1991 apare jurnalul „Eu şi lumea" ‒ tocmai acel jurnal din 1944, pentru care a fost deportat, redactat, însă, după experienţa vastă de acum a autorului. În anul 2004 apare cartea „Călătorii în jurul omului" (acelaşi jurnal revăzut şi completat) pentru care scriitorul obţine Premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova. Este Membru al Uniunii Scriitorilor şi al Uniunii Jurnaliştilor din Moldova.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: La Doi Paşi de Fericire
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 474
Editura: Prut Internațional
Apariția: 2006
ISBN: 9975-69-835-2
Dimensiuni: 15,1 x 20,6 cm
Greutatea: 0.6220

Pareri