La Blog. Feat-uri de Igor Guzun & Sergiu Beznițchi [Carte Tipărită]

La Blog. Feat-uri de Igor Guzun & Sergiu Beznițchi [Carte Tipărită]
149,00 MDL (37,43 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

De ce?

Am scris toate acestea de bună voie şi nesilit de nimeni. Decît doar, poate, de sentimentul de a scăpa cit mai degrabă de toate aceste cuvinte şi idei pentru a face loc în cap şi în telefon pentru altele.

Şi am făcut această carte, împreună cu dl Sergiu Bezniţchi, la fel de bună voie, dar mai ales de voie bună, ca s-o împărtăşim şi cu cei care stau pe tablete, şi cu cei care le iau înainte de masă, cu cei care trăiesc la bloc sau lucrează la blog.

Este o carte care, prin jocurile sale de cuvinte, încearcă să facă orizonturile limbii române mai largi şi mai senine, la fel ca feţele noastre atunci cînd zîmbesc. -- Igor Guzun

De ce?

Probabil, pentru că pînă la 4 ani nu am vorbit absolut deloc. Aşa mi-au spus mama cu tata, cărora le mulţumesc că m-au educat. Şi pentru că, ulterior, cuvîntul a devenit instrumentul pe carte-l port la mine pe orice anotimp.

Această lucrare în mare parte e meritul dlui Igor Guzun, care a venit cu iniţiativa şi care, de fiecare dată, iniţia întrebarea, devenită celebră în comunicare noastră: „Dle Sergiu, poate un feat?"

Cartea asta este un răspuns la eterna întrebare: ,”A feat sau a nu feat?" -- Sergiu Bezniţchi

 

 Cartea cu Două Fețe


 

Recenzii


„Sunt cărți care atrag prin copertă, sunt cărți care atrag prin stilul scrierii, sunt cărți care, pur și simplu, atrag, la fel cum sunt altele care resping. E ca și cu oamenii, în fond. LA BLOG atrage, tot așa cum te atrage un om frumos. Voi, cei care ați citit-o, probabil cunoașteți la ce mă refer eu. Eu am citit „La Blog” și eu mă bucur că ea a ajuns și în mâinile mele.” -- Irina Staver, cititoare

„Carte fără obligaţii: nu are început şi nici sfârşit, poţi să începi s-o citeşti de la orice pagină doreşti. Dar nu poţi s-o citeşti pe diagonală sau prin insuliţe, ci neapărat cuvânt după cuvânt, de altfel pierzi jocul” -- Elena Colesnicova, cititoare

 

#diez: Top 12 jocuri de cuvinte din cartea ”La Blog”


Jocuri de cuvinte de la Igor Guzun

#1. Am descoperit o Republică Ciad în Cead-îr Lunga, o Sahară la Sahar-n-a, un Congo în Cong-az și câte un Maroc în fiecare localitate cu iar-maroc.

#2. În Croația pe litoral să nu mergeți. Nu veți putea spune acasă, în Moldova, unde ați fost.

#3. Chișinău e singurul oraș din lume în care lumea ajunge la 40 de ani și merge mai departe. Dincolo de cinematograf.

#4. Aici, în Moldova, ca să ajungi la televizor nu e numaidecât să faci ceva: e de ajuns să spui o prostie sau să divorțezi.

#5. Slogan de promovare pentru satul Valea lui Vlad, r. Sîngerei: Prima dragoste a lui Vlad Plahotniuc (n. r. sau Filat, sau Voronin sau …).

#6. Mai pe scurt – SNOW must go on!

 

Jocuri de cuvinte de la Sergiu Beznițchi

#1. Știați că Stallone vine din dROCKYa?

#2. Numere de înmatriculare ale diferitelor profesii: C DJ – Disc jockey, C HD – Cameraman, ED IL – Primar, C HZ – Polițist.

#3. Bac-teriile, orașul de pe Bac, Bac-h-Johann-Sebastian, Ba-bacul, Bac-kstreet Boys, Bac-ovia și, în final, Bac-chus – toate au făcut parte din maturizarea noastră, acum pe toate le ținem în bac, unul de 40 litri.

#4. Frumosul va salva lumea. Făt-Frumosul va salva lumea! Low Fat frumos va halva lumea!

#5. Pe Steluța am întrebat-o cum este să-ți auzi numele în reclamele care te îndeamnă: „Formează, Steluța, #diez, OK? „E OK”, a spus ea …

#6. Să încheiem aici, gata. Gata Kamsky.
A, gata. Agata Christie.

 

Despre Autori


Igor Guzun este autor de idei, cărţi şi slogane, soţ de soţie, tată de fiică şi director de agenţie „URMA ta". împreună cu echipa sa şi partenerii de la Fundaţia Est-Europeană a creat portalul www.stiripozitive.eu. Autorul blogului Aicisciu.eu.

Sergiu Bezniţchi este un om care îl iubeşte pe Dumnezeu, îşi iubeşte părinţii, ţara, istoria, oamenii, pămîntul, cuvîntul, jocul de-a cuvîntul, vîntul şi cîntul. Este liber profesionist si, din cînd în cînd, poate fi găsit pe blogul Beznitchi.com


Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 128
Editura: URMA ta
Apariția: Iunie 2014
ISBN: 9975-61-359-4
Dimensiuni: 13,7 x 19 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri