Kombucha: Ciuperca miraculoasă

Kombucha: Ciuperca miraculoasă
190,00 MDL

Disponibilitate: Stoc Limitat

Livrare prin Curier
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Librăriile Bestseller din or. Chișinău:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă BOTANICA Jumbo et 1 bd. Decebal 23/1 060-211-443 Stoc limitat
Vezi pe hartă TELECENTRU str. Drumul Viilor 36/1 069-003-400 Stoc limitat

Descriere

Cultura de Kombucha reprezintă simultan un proces alimentar și o manieră de relaxare, la fel ca și gătitul. Diferența constă în faptul că există posibilități diferite de a cultiva Kombucha. De regulă, aceasta este cultivată numai în ceai negru sau verde. Orice alt ceai este însă la fel de potrivit pentru a crește Kombucha în el, mai ales dacă este amestecat cu ceai verde. Exista circa 10.000 de tipuri de ceaiuri medicinale care pot fi folosite ca mediu de cultură pentru Kombucha, separate sau în amestec, ceea ce conduce la o mare varietate de culturi.

Fragment din carte

Poate fi considerată Kombucha un remediu vindecător miraculos? Ori de câte ori expresii precum „remediu vindecător miraculos”, devin automat sceptic. Personal, nu cred să existe un remediu miraculos universal (la fel cum nu există o singură cauză pentru o boala particulară).
Cercetătorii recunosc că ceaiul de Kombucha echilibrează digestia și ajută la regularizarea excrețiilor. „Noi suntem ceea ce mâncam”, afirma un vechi proverb. Hipocrate spunea: „Moartea apare pentru prima dată în intestinele noastre”, făcând o asociere între numeroase boli și problemele digestive. Potrivit experților, vindecarea florei digestive este primul și cel mai important pas în vindecarea oricărei boli. Medicina tradițională folosește în acest scop Kombucha, obținând rezultate atât de fantastice încât nu este de mirare că au apărut nume precum „ciuperca magică sau miraculoasă”.

Cum vă puteti fermenta propria cultura de Kombucha
Rețeta de bază
Ingrediente:
2 litri de apă fiartă
160 grame de zahăr
6 grame (sau 2 pliculețe) de ceai negru sau verde
O ciupercă sănătoasă de Kombucha
100 ml ceai deja fermentat de Kombucha („cultura-mamă” sau „de pornire”)


Turnați cele 160 de grame de zahăr în apa fiartă, într-un vas de porțelan, sticlă sau ceramică, și amestecați până când se dizolvă. Adăugați ceaiul și lăsați-l timp de 5 minute, apoi strecurați (sau scoateți pliculețele). Lăsați ceaiul să se răcească, adăugați ciuperca de Kombucha și „cultura de pornire”. Acoperiți recipientul cu o bucată de pânză care să permită circulația aerului, pe care o puteți fixa cu un elastic. În acest fel, vă veți asigura că insectele nu vor intra în vasul de fermentare.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 189
Apariția: 2005
ISBN: 978-973-8471-40-5
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri