Kinetoterapia Pasivă

Mai multe poze

Kinetoterapia Pasivă
240,00 MDL (48,24 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Lucrarea ofera un volum impresionant si inedit de informatii care se adreseaza personalului medical angajat in activitatea de recuperare functionala si, in egala masura, studentilor sectiilor de kinetoterapie. Autorii abordeaza o paleta larga de manifestari patologice, oferind o bogata documentare teoretica si practica despre unele aspecte mai putin dezvoltate in literatura de specialitate.

Ceea ce face volumul unic pe piata de carte sint numeroasele exemple practice, sustinute de un numar impresionant de ilustratii. In felul acesta, chiar si nespecialistii au sansa de a se familiatiza cu ceea ce inseamna kinetoterapia.

Cuprins:

Kinetoterapeutul in fata pacientului • Indicatii si contraindicatii in aplicarea kinetoterapiei • Reactiile organismului in conditiile lipsei de miscare • Evaluarea potentialului psihomotric al bolnavului • Durerea in kinetoterapie • Tehnici de manevrare si mobilizare a bolnavilor in kinetoterapie • Mobilizarile pasive ale copilului • Kinetoterapia deficientelor fizice ale coloanei vertebrale • Educarea si reeducarea abilitatilor manuale • Educarea si reeducarea autonomiei de deplasare • Miscarile de substitutie

Despre Autori

Constantin Albu este absolvent al Institutului de Cultură Fizică din Bucureşti. A susţinut cursul de asistenta psihopedagogică a copilului deficient motor la Facultatea de Psihopedagogie Specială, precum şi cursul de psihomotricitate la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, secţia Kinetoterapie, Universitatea „Al.I. Cuza” din Iaşi. A publicat, în calitate de coautor: Kinetoterapia pasivă (Polirom, 2004), Dicţionar de kinetoterapie (Polirom, 2007), Universul de mişcare al copilului mic (0-3 ani) (Polirom, 2008) ș.a.

Mihai Albu este medic, absolvent al Institutului de Medicină şi Farmacie din Iaşi. În 1994 este numit director al Centrului de Sănătate din Băceşti (jud. Vaslui). Este coautor al Dicţionarului de kinetoterapie publicat de Editura Polirom în 2007.

Tiberiu-Leonard Armbruster a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi şi susţine cursuri de profil la Universitatea „Al.I. Cuza”. Este membru al Federaţiei Internaţionale de Medicină Sportivă şi al Federaţiei Greco-Latine de Medicină Sportivă. A publicat peste 130 de lucrări în domeniul culturii fizice şi recuperării medicale, dintre care amintim: Fizioterapie (Editura Universităţii „Al.I. Cuza”, 2004), Kinetoterapia pasivă (Polirom, 2004).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 280
Editura: Polirom
Apariția: Ianuarie 2004
ISBN: 973-681-699-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri