Kinetoterapia pacientilor in faza acuta a accidentelor vasculare cerebrale (LIVRARE: 7 ZILE)

Kinetoterapia pacientilor in faza acuta a accidentelor vasculare cerebrale (LIVRARE: 7 ZILE)
273,00 MDL

Disponibilitate: La comandă

Livrare în decurs de 7 zile!

Descriere

Accidentele vasculare cerebrale reprezinta o mare problema de sanatate publica, in momentul de fata, pe plan mondial, fiind a treia cauza de deces dupa bolile cardio-vasculare si cancer, iar in Romania reprezinta prima cauza de mortalitate. De aceea importanta care i se da in patologia cerebrala este extrem de mare. In fiecare sectie de neurologie, numarul pacientilor internati cu accidente vasculare cerebrale ischemice si hemoragice reprezinta mai mult de 60% dintre acestia.

Se spune pe drept cuvant ca acum doua aspecte sunt foarte importante, legate de aceste accidente vasculare cerebrale si anume: aspectul de profilaxie, incluzandu-se factorii de risc modificabili si nemodificabili, cat si factorii de risc mai recent descoperiti, dar si al doilea aspect, privind recuperarea acestor pacienti, pe primul loc fiind kinetoterapia cu procedurile sale in faza acuta si spastica. Un alt aspect ar fi recuperarea tulburarilor de limbaj, de tip afazic, cu toate formele sale clinice ca: afazie motorie, receptiva, amnestica etc.

Aceasta carte este extrem de utila, din punct de vedere teoretic, dar si din punct de vedere practic; are menirea de a arata importanta kinetoterapiei in faza acuta a unui accident vascular cerebral, indiferent ca este ischemic sau hemoragic. In acest fel intereseaza sectiile de terapie intensiva, dar si sectiile de medicina interna, cat si alte sectii din grupa de medicina interna, unde nu exista o sectie specializata de terapie intensiva, cat si sectiile de chirurgie, care au cazuri operate ce pot sa faca si un accident vascular cerebral.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Pagini: 174
Apariția: 2015
Dimensiuni: 17.6 x 25 cm

Pareri