Kant. O Biografie

Mai multe poze

Kant. O Biografie
296,00 MDL (74,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Manfred Kuhn infirma legenda existentei lipsite de evenimente a profesorului Kant si schiteaza tabloul unui gentleman elegant, care a jucat un rol important in viata sociala a Königsbergului, un profesor universitar foarte indragit, fermecator si sociabil.

 Distorsionate pina la caricatura, cliseele referitoare la viata lui Kant au in vedere perioada sa tirzie. Sint infatisati colegii si prietenii, adversarii si concurentii sai – chiar si servitorul Martin Lampe. Pe linga o imagine completa a vietii lui Kant si introducerea in scrierile sale, aceasta biografie ne arata cit de mult a fost influentat marele ginditor de cultul geniului din epoca literara Sturm und Drang, de scrierile lui David Hume si ale lui J.-J. Rousseau, precum si de ideile Revolutiei franceze. Un portret fascinant al vietii si gindirii lui Kant, dar si al timpului sau.

Despre Autor

Manfred Kuhn (n. 1947) a fost multi ani profesor de filozofie la Universitatea Purdue din SUA. Dupa cinci ani ca profesor la Marburg, astazi preda la Universitatea din Boston. A scris numeroase lucrari despre Kant, precum si carti si eseuri despre David Hume, Thomas Payne si despre Iluminismul scotian, francez si german. In prezent pregateste biografia lui J.G. Fichte. De acelasi autor: Scottish Common Sense in Germany, 1768-1800: A Contribution to the History of Critical Philosophy (1987); Kant (2006).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 472
Editura: Polirom
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-46-1209-3
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: