Justiția penală de tranziție. De la Nurnberg la postcomunismul românesc

Justiția penală de tranziție. De la Nurnberg la postcomunismul românesc
213,00 MDL (53,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

In a doua parte evalueaza procesele intentate in Romania dupa 1989 fostilor demnitari comunisti, aratind nu numai rezultatele acestora, ci si dezbaterile pe care le-au generat, modul in care diverse categorii ale elitei politice si civice au inteles gestionarea trecutului, precum si interesele care au stat la baza inscrierii sau eliminarii din agenda publica a politicilor de justitie de tranzitie. Adresata tuturor celor interesati de justitia de tranzitie, lucrarea contine citeva documente esentiale pentru studiul gestionarii trecutului comunist, dar care nu au intrat pina in acest moment in circuitul stiintific.

Despre Autori

Raluca Grosescu este coordonator al serviciului de documentare si cercetare din cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania. Doctorand in stiinte politice la Université Paris X‑Nanterre, a publicat articole pe teme legate de conversia elitelor comuniste dupa 1989 si justitia de tranzitie postcomunista. Este coautor al volumului O istorie a comunis­mului in Romania. Manual pentru liceu (editia I, 2008; editia a II‑a, 2009).

Raluca Ursachi este doctorand in stiinte politice la Universite Paris 1 Pantheon‑Sorbonne. Preda geopolitica si relatii internationale la Institutul Pole Paris Alternance si economie generala la Scoala Superioara de Arta si Civilizatie Asiatica (Eurasiam) din Paris. A publicat numeroase articole pe teme legate de justitia de tranzitie postcomunista.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 288
Editura: Polirom
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-46-1441-7
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri