Jurnalul unui Post Terapeutic de 40 de Zile cu Apă (LIVRARE: 15 ZILE)

Cezar Elisei

La comandă

Livrare în decurs de 15 zile!

Descriere

Expediția de studiu la o Clinică de Postit din Siberia. Tratarea unor afecțiuni grave prin post numai cu apă. Transformări profunde la nivel fizic, mental, emoțional și spiritual. 

„Pană în momentul de față, Cezar este primul dintre cunoscuții mei, care a ținut acest post de 40 de zile, doar cu apă. M-am rugat pentru el, nu cu puține emoții, să ducă postul la bun sfârșit, să nu i se întâmple ceva rău. Slavă lui Dumnezeu că l-a terminat cu bine! Acum mărturisesc că determinarea lui mi-a dat și mie un mare curaj ca să încep și eu, și alții din jurul meu, să ținem post doar cu apă, pentru perioade mai scurte de timp la început, iar mai apoi, cât va îngădui Domnul. M-a încantat, de asemenea, ideea lui Cezar de a scrie un jurnal de postire, necosmetizat, sincer, prin care să împărtășească, celor doritori să postească, toată experiența acumulată de el” .

— Protosinghel lustin Petre Starețul Mănăstirii „Sfantul loan Casian”, Constanța

„Lumea speră adesea ca miracolul să se producă de la sine, fără efort. Postul terapeutic aduce miracolul vindecării numai prin asocierea cu practica rugăciunii, cu credință în Dumnezeu care mijloceste harul tămăduirii atât de simplu, fără cheltuieli sau efecte adverse. Și pentru că cei care au încercat deja ne spun despre liniștea și împăcarea cu sine, obținute la scurt timp, atunci este suficient de clar că merită să încercăm și noi cel puțin o dată, terapia prin post doar cu apă.”

— Psiholog clinician loan Gotcă, Centrul de Sănătate Mintală „Dr. Ghelerter”, Iași

„Ce știu eu despre post? Teoretic, postul acționează benefic, în profunzime, pe patru planuri: fizic, mental, emoțional și spiritual. Cine nu dorește să i se întâmple acest lucru? Am pornit în această „aventură" a postului doar cu apă, cu o mare dorință de schimbare (a mea) măcar pe unul din cele patru planuri amintite. S-a întâmplat sau nu, după cele 40 de zile de post? Paginile de jurnal care urmează vor scoate la iveală efectele demersului meu.

Se va vedea că schimbarea s-a produs în toate cele patru planuri, nu doar în unul. Un destin schimbat ca urmare a postului terapeutic. Mai mult, eu pot mărturisi că postul mi-a vindecat viața: pe plan fizic am scăpat de o serie întreagă de afecțiuni grave; pe plan mental am eliminat demonii cărora le place să jubileze în preajma unui ego puternic și a unei judecăți mult prea (i)raționale; planul emoțional a fost curățat de izbucnirile violente ale conștiinței egotice și, nu în ultimul rând, mi-a fost netezit drumul spre un plan spiritual mai înalt.

Privind acum puțin în urmă, pot spune cu certitudine că acest post terapeutic a fost cea mai profundă inițiativă a vieții mele. Sau în alte cuvinte – este cel mai nebunesc lucru pe care l-am făcut până acum. A fost pragul care mi-a arătat cum să-mi iubesc aproapele și ce frumos este să dăruiesc semenilor, din cele
ale mele. 

„Orice dar, bun și desăvârșit, de sus este" (Iacov 1, 17).

— Cezar Elisei, autorul cărții „Jurnalul unui Post Terapeutic”

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 220
Apariția: Iulie 2020
Coperta: Copertă moale
ISBN: 978-606-9667-13-2