Jurnalul unui Mag [Carte Electronică]

Mai multe poze

Jurnalul unui Mag [Carte Electronică]
98,99 MDL (24,75 RON)
Downloadează Gratuit un Fragment
Ediția Print (PDF)

* cîmpuri obligatorii

98,99 MDL (24,75 RON)

Descriere

Traducere din portugheză de Gabriela Banu.

O carte captivantă, în care este povestit pelerinajul lui Paulo Coelho către Santiago de Compostela, pe un drum medieval ce începe în Pirinei şi străbate nordul Spaniei. Pelerinajul făcut de autor în 1986 a inspirat acest roman de aventuri care este totodată o fascinantă parabolă despre nevoia de a găsi propria cale în viaţă şi despre descoperirea faptului că miracolul se ascunde întotdeauna în paşii oamenilor obişnuiţi.

Jurnalul unui Mag ocupă un loc important în opera lui Paulo Coelho nu doar pentru că este prima dintre cărţile lui importante, publicată înainte de Alchimistul, ci şi pentru că este expresia completă a umanismului filozofiei lui Paulo Coelho şi a profunzimii căutărilor sale.

„Am ajuns ieri în oraş, după ce am luat autobuzul care face curse regulate între Pedrafita – aproape de Cebreiro – şi Compostela. În patru ore am parcurs cei o sută cincizeci de kilometri care despărţeau cele două oraşe şi mi-am amintit de călătoria cu Petrus – uneori aveam nevoie de două săptămâni ca să străbatem o distanţă ca asta. Peste puţin aveam să merg la mormântul Sfântului Iacob să las acolo icoana Sfintei Fecioare Întrupate, montată în scoici. Apoi, cât mai curând posibil, voi lua avionul înapoi spre Brazilia, fiindcă am multă treabă. [...] Mă gândesc să scriu o carte despre tot ce mi s-a întâmplat. Dar este încă un gând depărtat...“

Recenzie

Jurnalul unui mag a fost ultima carte tradusă de editorul român din şirul romanelor lui Coelho. Şi a fost prima carte care 1-a transformat pe fostul hippy rebel, apoi autorul dramatic, directorul de teatru, jurnalistul şi poetul Paulo Coelho în unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii şi într-un fenomen al culturii de masă.

Jurnalul unui mag reprezintă însemnările pelerinajului din 1986 la Santiago de Compostela, drum care i-a schimbat radical viaţa şi cariera literară.

De ce 1-a făcut? Căuta o spadă. îndeplinea un ritual RAM, un mic ordin din sânul Bisericii catolice, fără secrete sau mistere, cu excepţia încercării de a înţelege limbajul simbolic al lumii. „Cred că am fost înşelat, constată autorul după 20 de ani, că toate căutările spirituale nu sunt decât ceva fără sens şi fără logică şi că era mai bine să fiu în Brazilia, ocupându-mă cu lucrurile dintotdeauna. Mă îndoiesc de sinceritatea mea în căutările spirituale pentru că îmi este foarte greu să caut un Dumnezeu care nu se arată niciodată, să mă rog la ore fixe, să străbat drumuri ciudate, să respect disciplina, să accept ordine ce-mi par absurde."

Petrus, călăuza sa, mai mult prin tăceri decât prin vorbe, îl învaţă că nu există aleşi, aşa cum credea membrul RAM-ului. „Toţi sunt aleşi, în loc să se întrebe „Ce fac eu aici?", se hotărăsc să facă ceva care trezeşte entuziasmul în suflet."

„Voiam să mă schimb? Cred că nu, dar la urma urmelor drumul acesta mă transformă. Voiam să cunosc mistere? Cred că da, dar drumul m-a învăţat că nu există mistere. (...) în fine, totul s-a întâmplat exact pe dos faţă de ceea ce speram eu."

-- Gheorghe Erizanu, editor, autorul lucrării ”Ce spun cărțile”

Despre Autor

Paulo Coehlo, scriitor brazilian, născut la Rio de Janeiro în 1947. Înainte de a deveni unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii şi un veritabil fenomen al culturii de masă, a fost un hippie rebel, apoi autor dramatic, director de teatru, jurnalist, poet.0 În 1986 face pelerinajul la Santiago de Compostela, eveniment care i-a marcat viaţa şi cariera literară. 

Cărțile lui Paulo Coehlo s-au vândut în peste 100 de milioane de exemplare. Bestseller-ul Alchimistul a fost cumpărat în peste 65 milioane de exemplare. Editura Humanitas a anunțat în cursul anului 2011 vânzări de peste 1 milion de exemplare ale cărților lui Paulo Coehlo.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Editura: Humanitas
Apariția: 2013
ISBN: 978-973-689-651-4
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Windows Phone
Pagini Ediție Print: 252

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: