Jurnalul unui Fotograf [Carte Electronică]

Jurnalul unui Fotograf [Carte Electronică]

Preț de Listă: 76,99 MDL (19,25 RON)

Preț: 38,50 MDL (9,63 RON)

Economisești: 38,49 MDL (9,62 RON) (49%)

Downloadează Gratuit un Fragment
Ediția Print (PDF)

* cîmpuri obligatorii

Preț de Listă: 76,99 MDL (19,25 RON)

Preț: 38,50 MDL (9,63 RON)

Economisești: 38,49 MDL (9,62 RON) (49%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

„Aveam 17 ani când am pus mâna pentru prima dată pe un aparat de fotografiat. Îl cumpărase tatăl meu de la un client care venea la el la prăvălie.“ Aşa începe povestea lui Emanuel Tânjală, unul dintre cei mai talentaţi şi mai cunoscuţi fotojurnalişti români, şi totodată declaraţia lui de dragoste faţă de profesia pe care o slujeşte de atâţia ani.

Plin de vitalitate şi farmec, savuros şi autentic, Jurnalul unui fotograf surprinde în instantanee grăitoare spectacolul unei existenţe cu întoarceri şi răsturnări neaşteptate, evocă oameni excepţionali şi întâmplări care schimbă destine. Emanuel Tânjală ne poartă, pe firul însemnărilor, într-o călătorie în timp şi spaţiu, din România până în America, din anii '70 până în zilelele noastre, în vreme ce ne desluşeşte, cu bucurie nejucată şi fără emfază didacticistă, ce se ascunde dincolo de o imagine imortalizată pe peliculă.

Vom descoperi sau redescoperi cu încântare în paginile de însemnări ale lui Emanuel Tânjală peste 150 de fotografii superbe, emoţionante, neliniştitoare, amuzante, calde, tulburătoare, înzestrate cu puterea de a repovesti lumea în care trăim.

Recenzii

„Nu am stat niciodată să detaliez despre obiectivele sau tipul camerei cu care am făcut o anumită fotografie. Dar mi-a plăcut să-mi amintesc povestea din spatele acelei fotografii şi starea de spirit pe care am avut-o atunci când am declanşat. Despre asta voi vorbi aici.

Mi-a fost greu să fac selecţia la sânge a fotografiilor care să intre în acest volum. Nu ştiu dacă am făcut cea mai bună alegere, dar vreau ca fotografiile publicate aici, sau oriunde, să constituie cartea mea de vizită, spovedania mea în imagini oferită semenilor mei.“

”Când citesc cartea  îl simt aproape pe omul care a scris-o. Găsesc în ea  cuvinte bogate în înţelesuri, pline de simţăminte  adunate şi păstrate de autor în mintea şi inima sa, ani la rând, pe când  cutreiera ţara şi lumea cu aparatul de fotografiat. „Portretele mele au lumină pe chip şi tristeţe în ochi, pentru că tristeţea nu şi-o puteau ascunde, sau chiar dacă şi-o ascundeau, ştiam să o descopăr…

Fotografii neretuşate, fotografii triste cu oameni uitaţi… Îmi plăcea să merg la ţară şi să îi privesc pe ţărani, care nu au nici o milă faţă de propriile mâini. Am fotografiat mâini cu o fascinaţie aparte. Mai  ales mâinile trudite şi triste, care nu cunoscuseră bucuria îngrijirii. Românii de la ţară au mâini care par a plânge de dimineaţă şi până la ceasul asfinţitului.”  Când a plecat pentru prima dată din ţară, primise o bursă de studii în Italia, presimţind că nu se va mai întoarce, şi-ar fi dorit să ia toate filmele  şi fotografiile cu el, un lucru imposibil pe vremea aceea.” -- Nicolae Scutaru, „Librăria Humanitas din Braşov, Emanuel Tânjală de faţă cu cititorii săi“ (Jurnalul Bucureştiului, decembrie 2013)

Despre Autor

EMANUEL TÂNJALĂ, unul dintre numele cu răsunet din presa românească a ultimilor 40 de ani, are meritul de a fi dat o nouă definiţie şi o nouă dimensiune fotoreportajului. Arareori până la el subiectul unei fotografii de presă a fost surprins cu atâta inteligenţă şi analizat cu atâta minuţie. Virtuoz  al alb-negrului şi al contrastelor între clar şi obscur, Emanuel Tânjală a avut dintotdeuna ştiinţa de a fotografia cu o remarcabilă economie de mijloace care l-a aşezat, în anii de început, în descendenţa onorantă a lui Henri Cartier-Bresson.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: 2014
ISBN: 978-973-50-4311-7
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 200

Pareri