Jurnalul de la Păltiniș [eBook]

Jurnalul de la Păltiniș [eBook]

Preț de Listă: 69,99 MDL (17,50 RON)

Preț: 48,29 MDL (12,07 RON)

Economisești: 21,70 MDL (5,43 RON) (31%)

    • 2 persoane au cumpărat acest produs.

Preț de Listă: 69,99 MDL (17,50 RON)

Preț: 48,29 MDL (12,07 RON)

Economisești: 21,70 MDL (5,43 RON) (31%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

Împreună cu Epistolarul, Jurnalul de la Paltiniş reconstituie în beneficiul tinerei generaţii e astăzi premisele mitului de ordin cultural născut, în anii '80, în jurul personalităţii lui Noica.

"...O astfel de carte istoriseşte o fabulă care, cu sau fără noi, merită să fie inventată." (Constantin Noica) "Un străin care ar citi Jurnalul ar putea crede că în anii aceia oamenii din România nu făceau altceva decât să se piardă în meditaţii atemporale sau să viseze la soarta civilizaţiei. Jurnalul trece dincolo de limitele inevitabil discrete ale unui text filozofic şi îi dezvăluie adevăratul său gând: căutarea de sine. Crima ce încununează cartea îl priveşte mai puţin pe Maestru cât pe Discipol..." (Emil Cioran)

"... Această carte e în realitate un document de epocă, mărturia patetică a unor aspiraţii şi neputinţe care ar putea deveni sensul şi justificarea acestor ani de take-off, hărăziţi generaţiei noastre." (Andrei Pleşu) "De fapt, ceea ce e în Jurnal de resortul filozofiei rămâne mai mult sau mai puţin enunţiativ, lucru normal, rostul cărţii nefiind de a expune o filozofie, ci de a înfăţişa o atitudine şi un program." (Alexandru Paleologu)

" Filozofia e pentru ei toţi [maestru şi discipoli] singura preocupare vrednică a reţine cugetul şi veghea omului, iarăşi şi iarăşi: ea, delecta, suverana... Restul nu-i decât deşertăciune, băcanie, irosire a vremii, carenţă a spiritului. Şi se ajunge astfel la o nevoită, dar reală trufie..." (N. Steinhardt)

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-50-2832-9
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 284

Pareri