Jurnalismul și Cultura Populară

Jurnalismul și Cultura Populară
190,00 MDL (47,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cei zece specialisti in comunicarea de masa care semneaza studiile reunite in acest volum propun, in special pentru studentii de la facultatile de la jurnalism si stiintele comunicarii sau studii culturale, o noua perspectiva asupra jurnalismului.

Volumul cuprinde o analiza amanuntita a tehnicilor specifice oricarui articol, editorial de ziar sau oricarei stiri TV menite sa captiveze „publicul larg”. Cercetatorii urmaresc sa investigheze tocmai aspectele negative ale fenomenului. Exemplele sunt luate din viata de zi cu zi, si vom recunoaste aici retetele pentru „stirile de la ora 5” perfecte, pentru comentariul sportiv cel mai incitant, pentru o „masinatiune” ideala de discriminare sexuala. Un inventar al arsenalului din jurnalismul asa-numit neconventional.

Cuprins: Teorii si practica in jurnalismul popular • Stiri groaznice la televizor • Personalitatile din mass media populare • Estetica si politica melodramei • Tipologii ale jurnalismului sportiv • Fotojurnalismul si presa de scandal • Reprezentarea minoritatilor sexuale in presa americana

Despre Autori

Peter Dahlgren este profesor la Departamentului de Jurnalism, Mass Media si Stiintele Comunicarii de la Universitatea din Stockholm, Suedia.

Colin Sparks este profesor la Scoala de Stiintele Comunicarii din cadrul Politehnicii „Central London”, Anglia.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 224
Editura: Polirom
Apariția: 2004
ISBN: 973-681-518-8
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri