Jurnalismul de investigație. Ghid practic

Jurnalismul de investigație. Ghid practic
152,00 MDL (38,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Orice profesie acumuleaza, in evolutia ei, un capital de cunostinte, o anumita arta si intelepciune specifice… Imbogatirea seriei Media prin mai multe ghiduri practice va insemna nu numai oferirea unor instrumente utile de lucru, ci si semnalarea unui proces de maturizare si profesionalizare a breslei jurnalistice.

„Volumul de fata isi propune nu doar sa individualizeze jurnalismul de investigatie in economia unei redactii, ci si sa articuleze modul profesional si etic in care ziaristul trebuie sa puna in lumina latura ascunsa a unor evenimente sau fenomene pe care oficialitatile se straduiesc, in general, sa le tina departe de ochii publicului… Speram ca va fi o carte utila pentru studentii de la facultatile de jurnalism si pentru ziaristii tineri sau mai putin tineri al caror exercitiu profesional trebuie cultivat atunci cind hotarasc sa se aventureze in presa de investigatie: un teren in care se joaca, tot mai des, credibilitatea si anvergura unei publicatii.” - Mihai Coman

Despre Autori

Cristian Grosu este jurnalist de investigatie, angajat, in ultimii 10 ani, in diverse functii la publicatiile Monitorul de Bacau, Evenimentul Zilei, Adevarul si Jurnalul National. Laureat al premiilor Clubului Roman de Presa pe anul 1999. In prezent este redactor-sef adjunct la ziarul Jurnalul National si trainer al Centrului de Jurnalism Independent Bucuresti.

Liviu Avram a fost angajat, in ultimii 10 ani, in diverse functii la Monitorul de Bacau, Evenimentul Zilei, BBC, Adevarul. Laureat al premiilor Clubului Roman de Presa pe anul 2003. A primit premiul Kurt Schork Awards in International Journalism, Columbia University, New York pe anul 2004. In prezent este redactor-sef adjunct al ziarului „Cotidianul” si trainer al Centrului de Jurnalism Independent Bucuresti.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 168
Editura: Polirom
Apariția: 2004
ISBN: 973-681-684-2
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri