Jurnal pe motocicletă

Mai multe poze

Jurnal pe motocicletă
235,00 MDL (58,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Desi doar o aventura de tinerete, calatoria nebuneasca a lui Ernesto Guevara si Alberto Granado prin America de Sud ar fi fost, pentru oricine altcineva, punctul culminant al vietii. Dar pentru cel care avea sa devina el Che, ea a reprezentat doar inceputul unor nesfirsite peregrinari in jurul lumii, momentul cind s‑a configurat un destin remar­cabil prin idealism si ardoare. Nici un studiu biografic despre Che Guevara nu ar fi complet fara lectura acestui minunat jurnal.

Recenzie

„Jurnal pe motocicleta este povestea unei descoperiri a lumii si, totodata, a unei descoperiri a sinelui. Este povestea alegerilor de ordin personal si politic pe care fiecare dintre noi sintem nevoiti sa le facem intr-un moment sau altul al vietii noastre. Este o poveste despre prietenie si solidaritate. Si, mai presus de orice, este o poveste despre aflarea lucrurilor in care sa crezi – si pentru care sa te lupti.” - Walter Salles, regizorul filmului The Motorcycle Diaries

Despre Autor

Ernesto Rafael Guevara de la Serna (1928-1967), mai cunoscut sub porecla sa de Che Guevara sau el Che, este una dintre cele mai populare figuri ale anilor ’60-’70, adevarat mit cultural si politic, revendicat de generatii succesive de rebeli cu si fara cauza. Pentru contributia sa la instaurarea regimului comunist in Cuba, Castro i-a acordat lui Che Guevara gradul de Il Comandante, cel mai inalt din cadrul trupelor de gherila, si i-a conferit, la 29 de ani, Steaua Jose Marti, pe care Guevara o va pune pe bereta sa neagra. Aceasta imagine a revolutionarului cu bereta si stea va deveni celebra in lumea intreaga, datorita fotografului cubanez Alberto Korda.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 264
Editura: Polirom
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-46-0900-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă:

 • Ernesto Che Guevara
  -20%

  Ernesto Che Guevara

  Preț de Listă: 126,00 MDL (31,50 RON)

  Preț: 100,80 MDL (25,20 RON)

  Economisești: 25,20 MDL (6,30 RON) (20%)