Jules Verne, Vol. 38. Prichindel

Jules Verne, Vol. 38. Prichindel

Preț de Listă: 50,00 MDL (12,50 RON)

Preț: 29,00 MDL (7,25 RON)

Economisești: 21,00 MDL (5,25 RON) (42%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

La finalul periplului său, eroul îşi împlineşte visul şi, de la cea mai lucie sărăcie, trece la o stare de independenţă financiară, graţie isteţimii şi perseverenţei sale. Un deznodământ cu nimic mai prejos decât cel al unui erou dickensian.

În Westport, Irlanda, păpuşarul Thornpipe face o demonstraţie în faţa unui public reticent, dar spectacolul este întrerupt pentru că scena lui se prăbuşeşte. Mulţimea descoperă că păpuşile erau mânuite de un copil de trei ani, speriat, înfometat şi murdar. Atunci când Thornpipe îl loveşte pe puşti cu biciul, publicul îi ia apărarea copilului, alungându-l pe Thornpipe din sat. Se dovedeşte că micuţul era orfan, fusese părăsit de părinţi la numai şase luni şi nu era în stare nici măcar să îşi aducă aminte propriul nume. Aşa că este poreclit Prichindel.

Dar pentru că nu se găseşte nimeni în sat care să poată avea grijă de el, acesta este dus la orfelinatul cunoscut sub denumirea de Ragged School, aflat în oraşul învecinat - Galway. De aici, micuţul va trece printr-un lung şir de încercări grele, la capătul căruia va ieşi biruitor, ajungând să aibă propria lui afacere şi să-şi câştige independenţa financiară la numai 12 ani...

Despre Autor

Jules Verne (n. 8 februarie 1828, Nantes, Franța - d. 24 martie 1905, Amiens, Franța) a fost un scriitor francez și un precursor al literaturii științifico-fantastice. Verne a fost apreciat pentru scrierea operelor legate de viitor, spațiu, aer și călătoria în adâncurile mării. În patru din romanele sale este evocată România ”Kéraban le têtu, Claudius Bombarnac, Le Château des Carpathes și Le beau Danube jaune. - Wikipedia

Descrierea Colecției

Cele 40 de volume semnate de Jules Verne reprezintă un prilej de sărbătoare pentru toţi cei care au crescut cu poveştile uluitoare inventate de celebrul scriitor francez. Cei deja obişnuiţi cu stilul de mare narator al acestuia vor reface traseul spre centrul Pământului, vor călători în adâncuri, în submarinul căpitanului Nemo, sau se vor aventura pe o insulă plină de mistere.

Colecţia se prezintă în condiţii grafice de excepţie: fiecare exemplar are coperta cartonată, hârtie cu rezistenţă sporită şi respectă grafica şi aspectul ediţiei originale, de acum 30 de ani.

Volumele conţin mai multe ilustraţii preluate din prima ediţie franceză decât au fost incluse în ediţia de acum 30 de ani. Toţi cei care au vrut să calce pe urmele personajelor lui Jules Verne, dar nu au reuşit să facă rost de toate cărţile din colecţie, pot acum să-şi îndeplinească visul din adolescenţă şi să aibă seria completă.

Detaliile Produsului

Titlu Original: P'tit-Bonhomme
Grupa de Vârstă: 9-12 ani, 13-18 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 340
Editura: Adevărul
Apariția: 2011
Dimensiuni: 13 x 22 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri