Jules Verne, Vol. 32. Clovis Dardentor. Secretul lui Wilhelm Storitz

Jules Verne, Vol. 32. Clovis Dardentor. Secretul lui Wilhelm Storitz

Preț de Listă: 50,00 MDL (12,50 RON)

Preț: 29,00 MDL (7,25 RON)

Economisești: 21,00 MDL (5,25 RON) (42%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Jean şi Marcel, a căror dorinţă de a călători în Africa vine din dorinţa de a-şi câştiga independenţa financiară, află că nou lor amic nu este căsătorit, nu are rude în viaţă şi nici nu a lăsat prin testament vreun moştenitor pentru marea sa avere... Iar Marcel, un cunoscător al legilor, ştie foarte bine că cel care-i va salva viaţa lui Clovis, fie dintr-o luptă, fie dintr-un incendiu, trebuie adoptat chiar şi cu forţa de către acesta.

Aşadar, cei doi veri pun la cale un plan: vor găsi cu orice preţ o cale de a fi salvatorii lui Clovis, astfel încât acesta să fie într-adevăr nevoit să îi ia în tutelă. Ironia face însă ca, în cele din urmă, Clovis să fie cel care va salva vieţile „binefăcătorilor" săi: Marcel e scăpat dintr-un incendiu, iar vărul lui, Jean, de la înec... Cu toate acestea, planurile celor doi veri de a parveni nu se opresc aici...

Secretul lui Wilhelm Storitz: Apărut abia postum, în 1910, deşi a fost conceput în jurul anului 1898, acest roman poartă nu doar amprenta lui Jules Verne, ci şi a fiului său, Michel Verne.

Povestea se dăsfăşoară la Ragz, în Ungaria anului 1757. Inginerul francez Henri Vidai se alătură fratelui său, pictorul Marc, pentru a participa la nunta acestuia din urmă cu Myra Roderich. Dar sărbătoarea este perturbată de Wilhelm Storitz, un chimist german, care doreşte să se răzbune pentru că a fost nesocotit de viitoarea mireasă. Se dovedeşte că „intrusul" Wilhelm are un secret care poate influenţa multe destine...

Naratorul, Henri Vidai, prezintă o imagine subiectivă a evenimentelor şi aşa îi putem împărtăşi uşor îngrijorarea, furia, confuzia şi panica. în acest roman, contextul istoric nu este neglijat şi este chiar foarte important. Henri Vidai, ca un fel de „purtător de cuvânt al autorului Jules Verne", îşi exprimă respectul său pentru naţiunea maghiară şi dispreţul pentru prusaci.

Despre Autor

Jules Verne (n. 8 februarie 1828, Nantes, Franța - d. 24 martie 1905, Amiens, Franța) a fost un scriitor francez și un precursor al literaturii științifico-fantastice. Verne a fost apreciat pentru scrierea operelor legate de viitor, spațiu, aer și călătoria în adâncurile mării. În patru din romanele sale este evocată România ”Kéraban le têtu, Claudius Bombarnac, Le Château des Carpathes și Le beau Danube jaune. - Wikipedia

Descrierea Colecției

Cele 40 de volume semnate de Jules Verne reprezintă un prilej de sărbătoare pentru toţi cei care au crescut cu poveştile uluitoare inventate de celebrul scriitor francez. Cei deja obişnuiţi cu stilul de mare narator al acestuia vor reface traseul spre centrul Pământului, vor călători în adâncuri, în submarinul căpitanului Nemo, sau se vor aventura pe o insulă plină de mistere.

Colecţia se prezintă în condiţii grafice de excepţie: fiecare exemplar are coperta cartonată, hârtie cu rezistenţă sporită şi respectă grafica şi aspectul ediţiei originale, de acum 30 de ani.

Volumele conţin mai multe ilustraţii preluate din prima ediţie franceză decât au fost incluse în ediţia de acum 30 de ani. Toţi cei care au vrut să calce pe urmele personajelor lui Jules Verne, dar nu au reuşit să facă rost de toate cărţile din colecţie, pot acum să-şi îndeplinească visul din adolescenţă şi să aibă seria completă.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Clovis Dardentor. Le Secret de Wilhelm Storitz
Grupa de Vârstă: 9-12 ani, 13-18 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 340
Editura: Adevărul
Apariția: 2011
Dimensiuni: 13 x 22 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri