Jules Verne, Vol. 31. Robur Cuceritorul. Stăpânul lumii

Jules Verne, Vol. 31. Robur Cuceritorul. Stăpânul lumii

Preț de Listă: 50,00 MDL (12,50 RON)

Preț: 29,00 MDL (7,25 RON)

Economisești: 21,00 MDL (5,25 RON) (42%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Se dovedeşte că toate aceste „opere" aparţin lui Robur, un inventator misterios ce se remarcă în cadrul întâlnirilor din cadrul clubului de zbor Weldon, din Philadelphia (Pennsylvania).

Membrii Institutului Weldon sunt toţi de părere că omenirea trebuie să pună stăpânire pe ceruri folosind dispozitive „mai uşoare decât aerul". Tot ei spun că cele „mai grele decât aerul", precum avioanele sau elicopterele, sunt imposibil de folosit.

Membrii Weldon au construit un dispozitiv de zbor gigant, numit Goahead, şi acum discută aprins despre locul unde să plaseze elicea. în faţă - pentru a-l trage - sau în spate - pentru a-l împinge... în acest moment-cheie îşi face apariţia Robur, care militează pentru aparatele de zbor „mai grele decât aerul", spunând că el însuşi este supranumit Robur Cuceritorul pentru că a demonstrat că acesta este viitorul în aviaţie. Desigur, membrii institutului se simt profund jigniţi şi îl dau afară din clubul lor...

însă, mai târziu în aceeaşi zi, Robur îi răpeşte pe secretarul institutului, pe preşedintele acestuia şi pe valetul său. îi ia cu el la bordul navei pe care o dirijează, Albatross, o navă robustă cu multe elice amplasate pe verticală şi pe faţetele laterale. Albatross are acelaşi steag negru marcat cu semnul unui soare de aur. Pentru a demonstra superioritatea navei sale, Robur ia prizonierii într-o călătorie în jurul lumii...

Stăpânul lumii: În acest roman, care este o continuare a lui „Robur Cuceritorul", acţiunea se petrece în estul Statelor Unite ale Americii, unde pot fi văzute pe cer obiecte care se deplasează cu o viteză atât de mare, încât sunt aproape invizibile. Naratorul, John Strock, inspector-şef în cadrul departamentului de poliţie federală din Washington, se deplasează în munţii Blue Ridge din Carolina de Nord pentru investigaţii.

El descoperă că toate fenomenele sunt cauzate de genialul inventator pe nume Robur. Acesta a perfecţionat o nouă invenţie, un vehicul ce măsoară zece metri în lungime şi care este, alternativ, fie barcă motorizată, fie submarin, fie maşină, fie aeronavă. Invenţia poartă numele Terror şi poate călători cu o viteză de până la 150 de mile la oră pe uscat şi 200 mile pe oră în aer.

Strock încearcă să pună mâna pe Robur, dar nava Terror e lovită de fulger în timpul unei furtuni şi celebrul inventator nu mai este de găsit...

Despre Autor

Jules Verne (n. 8 februarie 1828, Nantes, Franța - d. 24 martie 1905, Amiens, Franța) a fost un scriitor francez și un precursor al literaturii științifico-fantastice. Verne a fost apreciat pentru scrierea operelor legate de viitor, spațiu, aer și călătoria în adâncurile mării. În patru din romanele sale este evocată România ”Kéraban le têtu, Claudius Bombarnac, Le Château des Carpathes și Le beau Danube jaune. - Wikipedia

Descrierea Colecției

Cele 40 de volume semnate de Jules Verne reprezintă un prilej de sărbătoare pentru toţi cei care au crescut cu poveştile uluitoare inventate de celebrul scriitor francez. Cei deja obişnuiţi cu stilul de mare narator al acestuia vor reface traseul spre centrul Pământului, vor călători în adâncuri, în submarinul căpitanului Nemo, sau se vor aventura pe o insulă plină de mistere.

Colecţia se prezintă în condiţii grafice de excepţie: fiecare exemplar are coperta cartonată, hârtie cu rezistenţă sporită şi respectă grafica şi aspectul ediţiei originale, de acum 30 de ani.

Volumele conţin mai multe ilustraţii preluate din prima ediţie franceză decât au fost incluse în ediţia de acum 30 de ani. Toţi cei care au vrut să calce pe urmele personajelor lui Jules Verne, dar nu au reuşit să facă rost de toate cărţile din colecţie, pot acum să-şi îndeplinească visul din adolescenţă şi să aibă seria completă.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Robur le conquérant. Maître du Monde
Grupa de Vârstă: 9-12 ani, 13-18 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 340
Editura: Adevărul
Apariția: 2011
Dimensiuni: 13 x 22 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri