Judecata morală la copil

Judecata morală la copil
155,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Descrierea Cărții

Cititorul nu va găsi în această lucrare analize directe ale moralei copilului, aşa cum este ea trăită la şcoală, în familie sau in societăţile de copii. Ceea ce ne-am propus să studiem este judecadecata morală, şi nu conduitele sau sentimentele morale. In acest scop, am chestionat un mare număr de şcolari din Geneva și Neuchâtel şi am avut cu ei convorbiri despre problemele morale, aşa cum altădată am discutat cu ei subiecte referitoare la reprezentarea lumii şi la cauzalitate.

În paginile care urmează este consemnat rezultatul acestor convorbiri. Ne-am propus în primul rând să clarificăm ce este respectul regulii din punctul de vedere al copilului însuşi. Pentru aceasta am pornit de a analiza regulilor jocului în ceea ce au ele obligatoriu pentru conştiinţa unui jucător onest. De la regulile de joc am trecut a regulile specific „morale" prescrise de adulţi şi am cercetat cum îşi reprezintă copilul aceste datorii particulare. în aceas-ă privinţă, ideile copiilor despre minciună au fost pentru noi un exemplu privilegiat.

Despre Autor

Jean Piaget (1896-1980) - psiholog și epistemolog de renume mondial; director al Centrului International de Epistemolgie Generală din Geneva; autor al unei teorii genetice a dezvoltării psihice, in strinsă legatură cu cautările in domeniul logicii, semioticii și epistemologiei, isi consacră cea mai mare parte a cercetărilor studierii psihologiei copilului.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Le jugement moral chez l'enfant
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 456
Editura: Cartier
Apariția: 2012
ISBN: 978-9975-79-737-5
Dimensiuni: 13 x 19,5 cm
Greutatea: 0.4240

Pareri

Părerile Clienților 1 item(s)

buna pentru pecialisti si idei de cercetare
Cei care cauta idei practice le vor descoperi mai greu in aceasta carte. Este destul de dificila pentru amatori. Este organizata ca o culegere de cercetari si analiza de date... dar totusi utila cand vrei sa diversifici orizonturile.
Evaluarea
Parerea lui irina / (Plasată la data 01.02.2014)