Județul Prahova. România

Mai multe poze

Județul Prahova. România
75,00 MDL (15,08 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Situat Ia încrucişarea unor importante coridoare de circulaţie rutieră şi feroviară spre Transilvania şi Moldova, judeţul Prahova este străbătut de paralela de 45° latitudine nordică şi de meridianul de 26° longitudine estică, ce se întretaie la câţiva kilometri nord de Ploieşti.

Teritoriul judeţului Prahova este structurat pe trei forme majore de relief: munte, deal şi câmpie, ce se desfăşoară în mari falduri geologice, pe direcţia NV -SE, coborând din munţii Bucegi (2507 m - vârful Omu) către dealurile subcarpatice, spre a se pierde în orizontul nesfârşit al şesului.

Lungimea cursurilor de apă este de 1786 km. Principalul râu este Prahova, care străbate judeţul de la nord la sud, pe o distanţă de 171 km şi colectează toate celelalte cursuri de apă importante: Azuga, Doftana, Teleajen, Cricovul Sărat, înainte de a se vărsa în râul Ialomiţa. Suprafaţa totală a Lacurilor este de 13 km2. Pe lângă marile lacuri de acumulare Paltinu şi Măneciu-Izvoare, există şi lacuri naturale la Brebu, Telega, Slănic, Fulsa. Sălciile. Balta Doamnei.

Foarte variată şi bogată (3500 specii), bine reprezentată în specii rare: capră neagră, cerb carpatin, urs brun, râs, cocoş de munte, corb, jder, căprior, lup, vulpe, mistreţ, păstrăv, clean.

Principalele resurse naturale ale subsolului de pe teritoriul judeţului sunt: petrolul, gazele naturale şi de sondă, sarea, cărbunele, calcarul, sulful, gipsul, mamele calcaroase, gresiile, nisipul, balastrul.

Detaliile Produsului

Limba: Română, Engleză, Italiană, Germană
Coperta: Copertă moale
Pagini: 107
Editura: Libertas
Apariția: 2013
ISBN: 978-606-8467-00-9
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: