Județul Prahova. Motor al Economiei Românești. Studiu Economico-Social

Județul Prahova. Motor al Economiei Românești. Studiu Economico-Social
55,00 MDL (12,88 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Judeţul Prahova, unul dintre cele mai dezvoltate judeţe ale României, cu o mamomie in care sectoarele tradiţionale se inpletesc benefic cu cele moderne, este-inca de la inceputurile istoriei moderne a tarii - unul din importantele motoare ale economiei nationale.

Din acesta perspectiva, intr-un context economic ca cel prezent, pe fundalul crizei economice globale pe care o traversam - ideea si apoi realizarea a unui studiu economico-social al Judeţului nostru, este o veritabila provocare, este rodul unui efort aplicat,este un demers necesar si desebit de util, care vine in intampinarea nevoii de informaţie economica exacta si actuală.

Lucrarea este o radiografie a economiei judeţului nostru, realizata pe baza datelor de bilanţ ale firmelor pentru anii 2008, 2009 si 2010, la nivelul principalelor domenii de activitate - industrie, agricultura, constructii, servicii, comerţ si turism. Fiecare domeniu este analizat apoi pe grupe de activitate.

De asemenea, se analizeaza si rezultatele economice la nivelul localitatilor judeţului Prahova — municipii, oraşe, dar si diferentiat, pe mediul urban si rural.

Pentru a evidenţia mai pregnant domeniile care au devenit veritabile "mărci" ale unei economii puternice si performante, studiul prezintă in capitole distincte domeniul petrolier, vini-viticol si turismul prahovean, dar si institutele de cercetare si proiectare - ca importante elemente-suport in dezvoltarea unei economii cu vocaţie industriala.

De asemenea, tot un capitol distinct este dedicat mediului investitional prahovean, ştiut fiind faptul ca infuzia de capital strain este un factor esenţial pentru dezvoltarea locala. Pentru colectarea materialului care a stat la baza realizării acestui capitol - in lipsa unei surse de informaţii oficiale - ne-am asumat responsabilitatea culegerii de informaţii din varii surse pe care le-am avut la dispoziţie - direct de la firme si de pe Internet.

Fara a avea pretentia ca aceste informaţii sunt cele mai complete, ne exprimam speranţa ca nu am defavorizat prin omisiune vreo firma investitoare si suntem la dispoziţia tuturor celor care au a ne transmite astfel de informaţii utile, pentru actualizarea viitoarelor ediţii ale lucrării.

Capitolul care incheie lucrarea de fata este dedicat organizaţiei camerale prahovene, cu focus pe activitatile si funcţiunile sale, adaptate in permanenta nevoilor de promovare, informare si instruire a mediului de business local. -- Aurelian Gogulescu. Președinte C. C. I. Prahova

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 107
Apariția: 2012
ISBN: 978-606-8467-00-9
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri