Jucării din fibre vegetale

Jucării din fibre vegetale
18,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Recenzie

”Această carte poate fi considerată pe drept cuvânt un suport didactic binevenit atât pentru şcoala medie de cultură generală, util atât pentru activitatea copiilor în cadrul cercurilor pe interese, cât şi pentru oricare doritor de a confecţiona cu propriile mâini diferite figurine şi jucării din fibre vegetale, această preocupare contribuind la descoperirea şi dezvoltarea tinerelor noastre talente. Lucrarea dezvăluie tainele unui străvechi meşteşug popular, care timp de multă vreme a fost dat uitării şi care, fiind preluat cu mult drag de tânăra şi ambiţioasa meşteriţă populară, ne-a demonstrat netrecătoarea sa frumuseţe şi utilitate.

Din punct de vedere instructiv, cartea este bine şi logic structurată, conţine toate compartimentele necesare unei asemenea lucrări, în cel mai competent mod iniţiindu-l astfel pe potenţialul meşter în tehnicile şi tehnologiile împletitului din fibre vegetale, încât să-l poată profesa cu uşurinţă şi cu multă plăcere. Autoarea încearcă să-l convingă şi pe copil, şi pe adolescent, şi pe matur de simplicitatea cunoştinţelor şi deprinderilor propuse de ea, să-i insufle că este un lucru ce corespunde puterilor şi capacităţilor lui, care, în ultimă instanţă, îi va dărui bucuria trăirii unui succes făurit cu propriile mâini.

Însăşi descrierea procesului de confecţionare a figurinelor, începând de la unele foarte simple (pentru preşcolari şi elevi în clasele primare) până la altele mai complicate (pentru elevii din clasele mari, dar şi pentru maturi), este făcută într-o consecutivitate clară, pe etape-cheie, pentru înlesnirea lucrului fiind însoţită şi de un bogat material ilustrativ. Şi toate acestea se prezintă într-un limbaj accesibil pentru toate categoriile de vârstă.

În opinia mea, cartea „Jucării din fibre vegetale” va completa în mod reuşit golul existent în literatura de domeniu, posibil, impulsionându-i şi pe alţi meşteri populari să-şi dezvăluie secretele măiestriei.

Parascovia Secrieru-Harbuzaru,
membru de onoare al Academiei Europene de Arte,
membru al Academiei Artelor Tradiţionale din România,
membru al Uniunii Meşterilor Populari din Republica Moldova,
lector superior la Universitatea Pedagogică
de Stat „Ion Creangă” din Chişinău

Despre Autoare

Natalia Grigore Cangea s-a născut în satul Zolonceni, raionul Dubăsari. Absolventă a Institutului Pedagogic „Alecu Russo"din or. Bălţi. Conducător al cercului „Arta împletitului din fibre vegetale" la Centrul de Creaţie şi Agrement al Elevilor din or. Criuleni.
–    Membru al Uniunii Meşterilor Populari din Republica Moldova (din 1995).
–    Membru al Asociaţiei Creatorilor Populari din România (Sibiu) (din 1999).
–    Coautoare la culegerea de programe „Educaţia tehnologică în şcoala auxiliară" (Chişinău, 2002).
–    Membru al Academiei Artelor Tradiţionale din România (Sibiu) (din 2004).
–    Membru al Asociaţiei Meşterilor Populari din Moldova (laşi) (din 2005).
–    Omul anului din raionul Criuleni (2005,2006).

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Coperta: Copertă moale
Pagini: 36
Editura: Cu drag
Apariția: 2009
ISBN: 978-9975-9627-4-2
Dimensiuni: 16 x 24 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri