Jocul lui De Niro

Jocul lui De Niro

Preț de Listă: 144,00 MDL (36,00 RON)

Preț: 72,00 MDL (18,00 RON)

Economisești: 72,00 MDL (18,00 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Roman căştigător al premiului International IMPAC Dublin Literary Award 2008.

Tradus în peste 30 de limbi Romanul a mai fost distins cu McAUSLAN FIRST BOOK PRIZE, PARAGRAPHE HUGH MacLENNAN PRIZE FOR FICTION, PRIX DES LIBRAIRES DU QUÉBEC şi nominalizat la: SCOTIABANK GILLER PRIZE, GOVERNOR GENERAL’S LITERARY AWARD, ROGERS WRITERS’ TRUST FICTION PRIZE, COMMONWEALTH WRITERS’ PRIZE

Romanul de debut al artistului canadian de origine libaneză Rawi Hage a intrat în forţă în lumea editorială internaţională, fiind aclamat de critici şi tradus în aproape 30 de limbi.

Cinematografic, abrupt, halucinant, dar inundat de un lirism intens, el vorbeşte despre prietenie, trădare şi familie, despre o lume în care violenţa şi haosul fac legea. Într-un Beirut sfârtecat de război se leagă şi dezleagă prietenii. Explodează bombe, se năruie case. Se confruntă miliţii rivale. Se face dragoste. Se goneşte dement pe motociclete. Se fură la cazinou şi se joacă ruleta rusească. Se scrie istorie. Se rescriu destine.

Despre autor:

RAWI HAGE s-a născut în 1964 la Beirut, unde a trăit timp de nouă ani experienţa războiului civil. A imigrat în Statele Unite în 1982, a urmat cursurile Institutului de Fotografie din New York, iar după zece ani s-a mutat în Canada, unde a studiat artele plastice la Colegiul Dawson şi la Universitatea Concordia din Montreal. Este un scriitor laureat al multor premii, artist fotograf, curator şi comentator politic.

Scrierile sale au apărut în publicatii precum Maclean’s, Fuse, Mizna, Jouvert, The Toronto Review, Montreal Serai şi Al-Jadid.

Creaţiile lui fotografice au fost expuse în galerii şi muzee din întreaga lume. Romanul de debut, Jocul lui De Niro (2006), este câştigator al unor premii extrem de prestigioase: International IMPAC Dublin Literary Award, Paragraphe Hugh MacLennan Prize for Fiction, McAuslan First Book Prize, Prix des Libraires de Québec şi a fost deopotrivă nominalizat la Commonwealth Writers’ Prize, Scotiabank Giller Prize, Governor General’s Literary Award şi Rogers Writers’ Trust Fiction Prize.

Pentru al doilea roman, Cockroach (2008), a obţinut Paragraphe Hugh MacLennan Prize şi Grand Prix du Livre de Montréal şi a fost nominalizat la Scotiabank Giller Prize şi la Governor General’s Literary Award.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 256
Editura: Leda
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-102-210-9
Dimensiuni: 13,0x 20,0cm
Greutatea: 0.4000

Pareri