Jocul Îngerului

Jocul Îngerului
211,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)
    • 8 persoane au cumpărat recent acest produs.

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Descriere

Traducere din limba spaniola si note de Dragos Cojocaru.         
 
Jocul ingerului revine la minunatele decoruri din celebrul roman Umbra vintului, pe stradutele intortocheate ale Barcelonei, in universul gotic al Cimitirului Cartilor Uitate, o poveste magnifica despre magia cartilor si colturile cele mai intunecate ale sufletului uman.
 
Actiunea romanului Jocul ingerului se desfasoara in Barcelona anilor 1920. Un tinar scriitor obsedat de o iubire imposibila primeste, din partea unui editor misterios, oferta de a scrie o carte cum n-a mai existat, in schimbul careia i se promite nu doar o avere, ci chiar mai mult decit atit. In stilul sau stralucitor, cu o precizie narativa impecabila, autorul romanului Umbra vintului ne transporta din nou in Barcelona inceputului de secol XX si in Cimitirul Cartilor Uitate, oferindu-ne un roman cu o intriga captivanta, o poveste de dragoste despre nebanuitele cai ale vietii si o ratacire printr-un labirint de taine unde vraja cartilor, pasiunea si prietenia isi dau mina intr-o povestire magistrala.
 
Jocul ingerului este un roman stralucitor: thriller detectivistic, poveste de groaza supranaturala si poveste de dragoste sfisietoare in acelasi timp. El exploreaza viata, moartea, credintele religioase si, mai mult decit orice, singuratatea, dulcele si amarul, tortura de a fi scriitor si rostul esential al cartilor, al literaturii, in intelegerea conditiei noastre umane.” -- Daily Mail 

„Zafon este un veritabil Dickens al Barcelonei… Fiecare rind e plin de savoare, functioneaza cu forta exploziva a prafului de pusca, e bintuit de fantome si blesteme.” --Corriere della Sera

 

Recenzii

„Jocul ingerului este un roman sclipitor: thriller detectivistic, poveste de groaza supranaturala si poveste de dragoste sfisietoare, in acelasi timp. Exploreaza viata, moartea, credintele religioase si – mai mult decit orice – singuratatea, dulcele si amarul, tortura de a fi scriitor si rostul esential al cartilor, al literaturii, in intelegerea conditiei noastre umane.” - Daily Mail

Cartea, un semiprequel al Umbrei Vântului, este foarte asemǎnatoare cu aceasta, dar, în acelaşi timp, total opusǎ. Sau, cum spune însuşi Zafon, Umbra vântului e sora cea bunǎ din familie, în timp ce Jocul îngerului e un fel de oaie neagrǎ, fiind mult mai sângeroasǎ, presǎratǎ cu, poate, excesiv de multe crime. La fel ca în romanul precedent, acţiunea din Jocul îngerului este fixatǎ în decorul gotic al Barcelonei. Zafon ne spune povestea lui David Martin, un tânǎr scriitor a cǎrui viaţǎ se schimbǎ total din momentul în care este contactat de misteriosul editor Andreas Corelli care îi cere sǎ scrie o carte prin care sǎ creeze o nouǎ religie.

Plusuri: Îţi face poftǎ sǎ scrii, stimuleazǎ imaginaţia şi gândirea, dialoguri strǎlucite, pline de umor şi sarcasm 

Minusuri: O oarecare asemǎnare cu Umbra vântului, despre care se zvoneşte cǎ nu ar fi întâmplǎtoare, ci rezultatul presiunii editorului, care vroia sǎ se asigure cǎ şi aceasta va fi un succes.   

Recomandari: În primul rând, celor care intenţioneazǎ sǎ devinǎ scriitori. Sau celor care încǎ mai cred cǎ a scrie e simplu. Apoi, celor pasionaţi de filmele de groazǎ. Sau, pur şi simplu, oricǎrui cititor care tolereazǎ o dozǎ considerabilǎ de ocult. Cartea trebuie cititǎ cu mare atenţie şi fǎrǎ grabǎ, dacǎ vrei sǎ o poţi înţelege cât de cât. Rǎsturnǎrile de situaţie sunt dese, aşadar recomand pauze scurte şi dese pentru a medita asupra celor citite. N-aş recomanda aceastǎ carte celor care sunt mai sensibili la abordǎri mai altfel ale religiei pentru cǎ acest roman prezintǎ scopul şi sensul religiei într-un mod ce poate fi deranjant pentru mulţi.

Elena Potocean, bookblog.ro

Despre Autor

Carlos Ruiz Zafon s‑a nascut la Barcelona, in 1964. A lucrat in publicitate si a colaborat la reviste prestigioase precum La Vanguardia sau El País. Pentru citiva ani, a locuit la Los Angeles, unde si‑a incercat condeiul scriind scenarii de film. Si‑a inceput cariera literara in 1993, cu o carte pentru copii, Printul din negura (Polirom, 2011), pentru care i s‑a decernat premiul Edebe. I‑au urmat romanele Palatul de la Miazanoapte (1994; Polirom, 2011), Luminile din septembrie (1995; Polirom, 2012), Marina (1999; Polirom, 2010), Umbra vintului (2001; Polirom, 2005), distins cu Prix du Meilleur Livre Etranger in 2004, finalist la Premiul pentru roman Fernando Lara (2001) si Premiul Llibreter (2002) si desemnat cea mai buna carte a anului 2002 de cititorii revistei La Vanguardia; in anul 2008 a aparut Jocul ingerului (Polirom, 2009). Cartile sale au fost traduse in peste patruzeci de limbi si au cucerit numeroase premii si milioane de cititori de pe toate continentele.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 472
BRAND: Polirom
Apariția: Mai 2013
ISBN: 978-973-46-3581-8
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri