Jocul cu Mărgele de Sticlă

Jocul cu Mărgele de Sticlă
189,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Dacă "Jocul cu mărgele de sticlă" adună într-un punct de altitudine maximă toate liniile directoare ale operei lui Hesse, aşa cum arcadele ogivale converg spre creştetul bolţii de catedrală gotică, această operă în ansamblul ei realizează ea însăşi o sinteză originală, în literatura germană şi universală, a numeroase şi diverse tendinţe, orientări şi modalităţi literare.

Clasicismul armonios şi echilibrat se interferează cu romantismul avântat şi patetic, ambele au numeroase puncte de tangenţă cu realismul şi nu se refuză contactului înnoitor cu expresionismul şi suprarealismul.

Motive, tipologii, procedee, mijloace de expresie aparent ireconciliabile celebrează în scrisul lui Hermann Hesse întâlniri amicale, ca pentru a demonstra că nimic nu este inutil şi pe deplin perisabil în experienţa creatoare a secolelor.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

Jocul cu mărgele de sticlă este biografia lui loseph <iecht, membru al unui grup de intelectuali de elită, din Europa secolului XXIII, care trăiesc şi lucrează izolaţi de -estul lumii. Romanul urmăreşte evoluţia lui Knecht din Drimii ani de şcoală până la dobândirea râvnitului titlu de «agister Ludi sau „Maestru al locului", locul cu mărgele de sticlă este la raison d'être a comunităţii de intelectuali al cărei şef este Knecht.

Deşi natura exactă a jocului nu este niciodată deplin explicată, este dar că el implică sinteza unor domenii diverse ale cunoştinţelor umane, de la filozofie, istorie şi matematică, la muzică, literatură şi logică. în ciuda perfecţiunii jocului, Knecht devine tot mai nemulţumit de detaşarea completă a jucătorilor de problemele lumeşti.

Scris în mijlocul evenimentelor dezastruoase de la începutul anilor 1940, din Europa, romanul este o meditaţie elocventă şi puternică asupra relaţiei dintre sferele politicii şi viaţa contemplativă şi un îndemn însufleţitor la stabilirea unei legături mai simbiotice între gândire şi acţiune. Ca simbol al acestei uniuni, Knecht părăseşte comunitatea închisă căreia îi aparţinuse, pentru a trăi experienţele necunoscute până atunci în viaţa sa studioasă. Hesse revine aici asupra unei teme recurente în opera sa: importanţa introspecţiei ca mijloc de a discerne între căile mereu schimbătoare ce duc către autoîmplinire si renaştere.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Das Glasperlenspiel
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 624
Editura: Rao
Apariția: Mai 2013
ISBN: 9786066094238
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.6200

Pareri