Jocul celor o Sută de Frunze și alte Povestiri

Mai multe poze

Jocul celor o Sută de Frunze și alte Povestiri
300,00 MDL (60,30 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Varujan Vosganian este autorul Cartii soaptelor, unul dintre cele mai bune romane aparute in literatura romana de dupa 1989. Romanul, tradus deja in numeroase limbi, a fost considerat de critica o epopee a secolului XX, o carte identitara pentru poporul armean. Dar fiecare popor, fiecare loc, fiecare timp are o Carte a soaptelor a sa. Ea trebuie doar povestita.

Jocul celor o suta de frunze este initierea in realismul magic al unei Carti a soaptelor a poporului roman. Cele sase povestiri ale volumului vorbesc despre nelinistile, cautarile si incertitudinile noastre, despre atitea traume inca nevindecate. Jocul celor o suta de frunze ne previne ca, daca memoria, ca stare de luciditate, nu se regaseste in prezentul si chiar in viitorul nostru, viitorul nu va fi decit o reintoarcere in trecut.


Recenzii

”Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri este structurat in jurul nostalgiei incapatoare de care aminteam, angajind, in toate cele sase povestiri, o stiinta a mortii. De data aceasta, Varujan Vosganian estompeaza frivolitatile istoriei, favorizind, in schimb, chipurile unei lumi anapoda.

Drama identitatilor mutilate din apocalipsele supraetajate ale Cartii soaptelor este inlocuita aici de tragicul revelat pe filiera magica. De la prima la ultima fraza, Jocul celor o suta de frunze problematizeaza lumi ce se deschid brusc, pentru a se inchide, incendiar, in interogatii inalte. Textul e, de aceea, plin de aforisme despre moarte si memorie, despre destin si sensul vietii.” -- Marius MIHET, 1 noiembrie 2013, in Romania literara nr. 44

”Recunosti in lumea povestirilor lui Vosganian ceea ce ne inconjoara si cel mai adesea nu observam, prinsi in paienjenisul timpului, ale carui fire povestitorul le descurca senin si cu har cit cuprinde, in cautarea miracolului ascuns in fiecare dintre noi, indiferent de locul pe care-l avem printre ceilalti.” -- Cristian TEODORESCU, 11 noiembrie 2013, pe Catavencii.ro

Plusuri: Cîteva fire narative interesante într-o proză lirică. Imaginaţie, provocare şi o simbolistică inteligentă.

Minusuri: Două povestiri sunt ample fără justificare. Există momente previzibile şi personaje intelectualizate.

Recomandari: Recomand cartea celor interesaţi de literatura română contemporană, care au şi un interes pentru realismul magic şi nu s-au săturat (de parcă te poţi sătura) de proze în stilul lui Marquez.

--Mihaela Butnaru, www.bookblog.ro


Despre Autor

Varujan Vosganian s-a nascut la 25 iulie 1958, in Craiova. Este presedintele Uniunii Armenilor din Romania si prim-vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor. Lucrarile sale includ trei volume de poezie - Samanul albastru (1994), Ochiul cel alb al reginei (2001), Iisus cu o mie de brate (2005) -, precum si volumul de nuvele Statuia comandorului (1994), pentru care a primit Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti.

La Editura Polirom a mai publicat romanul Cartea soaptelor (2009; editia a II-a, 2012), care a fost distins cu Premiul „Cartea anului 2009” acordat de revista Romania literara, Premiul „Ion Creanga” al Academiei Romane (2009), Premiul revistei Convorbiri literare, sectiunea proza (2009), Marele Premiu pentru Proza -Trofeul „Mihail Sebastian”, Premiul revistei Observator cultural, sectiunea proza (2009), si a fost nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor din Romania.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 440
Editura: Polirom
Apariția: Septembrie 2013
ISBN: 978-973-46-3833-8
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri