Jane Eyre

Jane Eyre
168,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

O BIJUTERIE A LITERATURII ENGLEZE

Jane Eyre a fost publicat in 1847, sub pseudonimul Currer Bell. Este un Bildungsroman, in care autoarea urmareste emotiile si experientele eroinei eponime, de la trecerea la maturitate la pasiunea acesteia pentru Mr. Rochester, eroul romantic byronian si stapanul mosiei fictive Thornfield Hall. Jane Eyre a revolutionat arta fictiunii prin internalizarea actiunii, prin atentia acordata evolutiei graduale a sensibilitatii morale si spirituale a eroinei si prin faptul ca toate evenimentele externe sunt colorate de o intensitate a trairii care fusese pana atunci considerata domeniul exclusiv al poeziei.

Romanul contine elemente de critica sociala si are un puternic nucleu moral, fiind considerat revolutionar prin individualismul personajului principal si prin tratarea unor teme precum relatiile dintre clase sociale, sexualitate, religie si proto-feminism.

Despre Autor


 

Charlotte Brontë s-a nascut la 21 aprilie 1816 la Thornton, Yorkshire. Ea a fost posesoarea unui caracter remarcabil si complex, in care si-au gasit locul calitati precum onestitatea, tenacitatea, integritatea, determinarea si libertatea gandirii, entuziasmul, pasiunea, dar si nesiguranta emotionala, timiditatea, sensibilitatea, fragilitatea fizica si obsesia ascunsa legata de lipsa ei de frumusete.

Debuteaza in 1846, sub pseudonimul Currer Bell, cu un volum in care reuneste poeziile proprii si pe cele ale surorilor sale Emily si Anne. Succesul il cunoaste in 1847, o data cu publicarea romanului Jane Eyre.

Urmeaza romanele Shirley (1849), Vilette (1853) si Profesorul, publicat postum, in 1857. S-a stins din viata la 31 martie 1855, fiind inmormantata la Haworth.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Revistă
Pagini: 736
Editura: Rao
Apariția: 2017
ISBN: 9786068905419

Pareri