Jacob se Hotărăște să Iubească (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Jacob se Hotărăște să Iubească (Top 10+) [Carte de Buzunar]
135,00 MDL (33,75 RON)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

Descriere

Traducere si note de Mariana Barbulescu
 
Distins cu Swiss Book Prize, Jacob se hotaraste sa iubeasca a fost cea mai buna carte a anului 2011 in Elvetia, cu 80.000 de exemplare vindute in spatiul de limba germana.
 
In satul Triebswetter (Tomnatic) din Banatul habsburgic de la inceputul secolului XX, romani, nemti, unguri si sirbi traiesc laolalta. Aici se naste Jacob, dintr-un tata care apare la orizont in timpul unei furtuni, infometat si sarac, cu un articol de ziar in buzunar, si dintr-o mama care s-a reintors bogata din America, despre care toti scriu, dar care nu-si gaseste un sot. Jacob nu este indragit de parinti, dar nu-si pierde puterea de a iubi, in pofida odiseei sale dramatice.

El va reusi sa supravietuiasca probelor vietii – constitutia fragila, tradarea tatalui, deportarea in Rusia, gerul si a doua deportare, in Baragan – cu ajutorul citorva aliati care il salveaza: Katica, prima lui dragoste, bunicul svab, un preot ce traieste pe un munte de oase sau tiganca Ramina, care i-a fost moasa si care ii povesteste saptaminal o noua varianta a nasterii lui, pentru ca Jacob sa nu creada ca tatal sau este chiar atit de rau. Jacob nu renunta pina la sfirsit la iubire, pe care o transforma intr-o adevarata arta a supravietuirii.

Viata lui si a familiei sale se deruleaza pe fundalul istoriei dramatice a Europei, romanul – o adevarata epopee de 300 de ani – oferindu-ne un concentrat viu si poetic al unei lumi care nu si-a gasit inca linistea.


Despre Autor

Catalin Dorian Florescu (n. 1967, Timisoara) a parasit Romania in 1982 si s-a stabilit la Zurich, unde a studiat psihologia. A lucrat sase ani ca psihoterapeut in domeniul reabilitarii persoanelor toxicodependente.

A mai publicat romanele Wunderzeit (2001, distins cu premiile Cartea de Limba Germana a anului din partea Fundatiei Elvetiene Schiller, „Un an platit de viata” din partea orasului Zurich si Chamisso din partea Academiei din Bayern pe anul 2002; trad. rom. Vremea minunilor, Polirom, 2005, 2013), Der kurze Weg nach Hause (2002, Premiul Anna Seghers pe 2003; trad. rom. Drumul scurt spre casa, Polirom, 2006), Der blinde Masseur (2006; trad. rom. Maseurul orb, Polirom, 2007), Zaira (2008; trad. rom. Zaira, Polirom, 2010, 2012). Povestirile sale au fost incluse in diverse antologii.

Catalin Dorian Florescu semneaza de asemenea eseuri si articole in publicatii de limba germana. Romanele sale au fost sau urmeaza sa fie traduse in franceza, spaniola, italiana, rusa, ucraineana, olandeza, slovena, lituaniana, ceha, suedeza si macedoneana. In 2012, Catalin Dorian Florescu a primit Premiul Joseph Freiherr von Eichendorff pentru intreaga activitate literara.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 324
Editura: Polirom
Apariția: Februarie 2014
ISBN: 978-973-46-4232-8
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri